Letícia, l'actual reina d'Espanya, no era precisament la favorita dels reis emèrits Joan Carles i Sofia. Sempre es va dir que la relació entre Letíciai els seus sogres, especialment amb l'antic rei Joan Carles, era bastant tensa. El pare del rei Felip VI no veia amb bons ulls la idea de tenir Letícia com a futura reina d'Espanya. La raó darrere d'aquesta animadversió rau en el fet que Letíciano complia els estàndards de puresa que Joan Carles esperava d'una consort real. Al cap i a la fi, ella era una plebea, divorciada i a més, filla d'un taxista. En altres paraules, no era l'elecció que l'antic monarca tenia al cap per al seu fill.
Però la història no acaba allà. S'ha revelat que abans de casar-se amb Felip, Letícia va ocultar un secret que va poder haver impedit el seu matrimoni amb el príncep. David Rocasolano, cosí de Letícia i autor del llibre 'Adeu, princesa', va revelar que Letícia havia tingut un avortament abans de casar-se amb Felip. El que fa que aquest detall sigui encara més controvertit és que Letícia aparentment va ocultar aquest avortament a l'Església per poder passar per l'altar.
La reina Letícia oculta el seu avortament per poder casar-se amb Felip
El llibre 'Letizia. La reina impaciente', escrit per Leonardo Faccio, fa referència a aquesta ocultació. Faccio suggereix que "L'avortament és legal des de 1985, però la llei de l'Església ho considera un sacrilegi castigat amb l'excomunió. És a dir, qui avorta és expulsat de la comunitat de fidels i exclòs del sagrament del matrimoni". Això significa que el casament eclesiàstic dels Reis podria ser declarat nul des del punt de vista del Dret Canònic.

Per mantenir aquesta informació oculta, Letícia i Felip li van demanar a David Rocasolano que eliminés totes les proves de l'avortament. Letícia li va suplicar: "El que vull és que desapareguin tots els papers. Tots". Rocasolano va complir amb la seva sol·licitud, va trobar els expedients i els va cremar per esborrar qualsevol rastre.
Letícia i Felip ordenen cremar les proves de l'avortament
Jaime Peñafiel, cronista especialitzat en la casa reial, també recolza aquesta història. Ell esmenta que un dia, mentre menjava amb el cap del CNI, Félix Sanz Roldán, li va preguntar si havia rebut l'ordre d'investigar el passat de Letícia abans d'anunciar el compromís matrimonial, com es fa en totes les monarquies europees. I si s'hagués dut a terme aquesta investigació, el casament real mai no hauria tingut lloc. Això es devia al seu passat i, més concretament, al seu avortament i a la implicació de Felip en ocultar tot rastre d'aquest esdeveniment a la Clínica Dator de Madrid.
Felip estava conscient de les conseqüències si els seus pares s'assabentaven d'aquest secret. Com s'esmenta al llibre 'Los reyes también lloran', Felip va arribar a reconèixer: "Si els meus pares s'assabenten, no hi ha casament".