Ja sabem que la modèstia no seria un dels plats forts de la Corona. Els monarques dilapiden fortunes per tal de preservar el seu estil de vida. D'això, Joan Carles n'era (i és) tot un expert, quan regnava o ara que s'ha fugat. I si no en tenia prou, un viatget cap als països àrabs i problema resolt. El seu fill va de que té un altre tarannà. Però continuen entrant molts milions a Zarzuela destinats a no se sap ben bé a què.
Ara, qui ha parlat d'una enorme quantitat de diners ha estat un mitjà britànic, Express. Mirant cap enrere, s'han aturat en el 22 de maig del 2004, un dia que mai no oblidaran ni l'aleshores príncep Felip ni Letícia Ortiz. Aquell dia els prínceps d'Astúries es casaven. Ella, amb un espectacular vestit de Pertegaz. Però el citat mitjà ha posat l'accent en les joies que acompanyaven el vestit de núvia. Per tal d'esbrinar el valor del que duia al damunt Letícia, han recorregut a una gemmòloga britànica de renom, Helen Doyle. I les conclusions a les quals ha arribat l'expert fan feredat. Per exemple, la tiara prussiana que subjectava el vel: "Prestada per la que anava a ser la seva sogra, la reina Sofia, aquesta tiara de diamants va ser realitzada per Koch amb diamants del millor color i claredat. Donada la seva procedència, aquesta peça podria superar el mig milió de lliures esterlines".
Doyle també ha analitzat les arracades, dues peces de disseny fetes en platí, amb deu diamants, algun de gairebé 5 quirats, que li van regalar els reis Joan Carles i Sofia: "Un parell de pendents de la seva talla i la seva qualitat es podrien vendre per unes 200.000 lliures esterlines". Queda l'anell de compromís: "Els diamants són d'un color i d'una claredat excepcionals i costen més de trenta mil lliures esterlines".
En total, la publicació xifra en 750.000 lliures esterlines tot l'embalum de joies que Letícia va lluir davant dels espanyols aquell dia, que traduït en euros seria una mica més de 840.000... Indecent... I els espanyols aplaudint a mans plenes.