Felip VI i Joan Carles I han intentat mantenir una considerable distància entre ells. L'exmonarca va posar en risc l'estabilitat de la corona, i el seu fill, per salvar-la, el va apartar de la vida pública. La imatge del seu pare no era favorable en aquells moments crítics. Durant aquest temps, no han coincidit públicament, excepte en el funeral d'Isabel II i en el de Constantino de Grècia, encara que en aquest últim ni tan sols es van asseure junts. Tanmateix, es va filtrar una fotografia en la que es veia com l'actual rei s'apropava al seu pare per fer-li un petó. Es van tornar a veure públicament en la missa funeral a Constantino al Regne Unit, on van tornar a compartir unes paraules i van sortir de la capella agafats del braç.

Felipe Juan Carlos GTRES

En l'àmbit privat, Juan Carlos i Felipe han mantingut el contacte de forma diària. Felip VI s'ha preocupat per la salut del seu pare, assegurant-se que no li falti res i lamentant tenir-lo tan lluny. En el dia d'avui, sense cap càrrec pendent, l'emèrit no té impediments legals per tornar a Espanya. No obstant això, l'espòs de Letizia prefereix actuar amb prudència i no desitja que el seu pare s'instal·li al país de moment. Aquesta situació podria canviar si hi hagués un canvi de govern.

Malgrat les seves aparents diferències, Joan Carles I i Felip VI comparteixen diversos gustos. Encara que a l'actual rei no li interessa la caça ni ha tingut la reputació de faldiller del seu pare, ambdós gaudeixen del bon vi i dels dinars elaborats en companyia d'amics.

El soterrani de Zarzuela amaga milions d'euros en sorra de platja

El Palau de la Zarzuela amaga grans secrets. Hi ha habitacions prohibits amb històries fosques i nombroses anècdotes, però també algunes de compartides entre Felipe i Juan Carlos, com el celler del palau. Al soterrani de l'edifici, a temperatura controlada i amb una capa de sorra de l'oceà Índic, s'emmagatzemen 10,000 ampolles de vi. Aquesta és una col·lecció important que inclou els millors vins d'Espanya i alguns de l'estranger, la majoria regals rebuts per Juan Carlos i Felipe durant els seus regnats. Poc se sap sobre aquestes ampolles ja que, segons Transparència, la seva existència pertany "a l'àmbit estrictament privat" de la família. Es desconeix el seu estat de conservació i el seu valor exacte.

Zarzuela

L'existència d'aquest misteriós celler va ser revelada per David Rocasolano, cosí de la reina Letícia, al seu llibre 'Adeu, princesa'. Rocasolano descriu com, després de recórrer diverses habitacions i despatxos, van baixar als soterranis i Letizia va obrir una gran portalada. Esperava trobar la biblioteca, però al seu lloc va descobrir una immensa vinoteca privada. Caminant pel laberint de prestatgeries, trepitjant sorra de platja i apreciant l'aroma de roure, van contemplar l'impressionant espectacle del vi. Segons Rocasolano, Felipe va explicar que la sorra provenia expressament d'una platja de l'Índic, ja que tenia les condicions perfectes per mantenir la humitat.

El 2013, es va proposar de catalogar els tres cellers on l'emèrit guardava els seus vins, dos a Zarzuela i una al Palau d'Orient. Es van inventariar un total de 10,000 ampolles. Es va avaluar la possibilitat de subhastar aquesta col·lecció com un gest de bona voluntat, en resposta a l'escàndol de la caça a Botswana protagonitzat per Joan Carles I.