Des que Carles III va ascendir al tron britànic fa poc més de nou mesos, ha estat objecte de crítiques i controvèrsies a causa de la seva enorme llista d'excentricitats. Segons el personal de 'Clarence House', residència oficial de Carles III i Camilla Parker-Bowles, el nou monarca és conegut com el "príncep consentit" i ha demostrat tenir un temperament volàtil i propens a rebequeries i enrabiades. Alguns exmajordoms han afirmat que aquestes actituds eren habituals en ell, la qual cosa ha portat a especulacions sobre possibles revenges personals. Mentrestant, Camilla Parker-Bowles, encara que menys exigent que el seu marit, també presenta peculiaritats quant a les seves preferències alimentàries.

Un dels majordoms de Carles III, Paul Burrell, va revelar en un documental d'Amazon el 2015 alguns detalls de les exigències diàries del monarca. Segons Burrell, el pijama del rei es planxa tots els matins, els cordons de les seves sabates també han de ser planxats, l'aigua de la banyera ha de ser tèbia i fins al tap del bany ha d'estar en una posició específica. A més, entre les nombroses persones que formaven el seu personal de servei, hi havia individus dedicats a preparar el seu raspall de dents amb una polzada de pasta de dents, revelant així una personalitat obsessiva i exigent.

Els capricis de Carles III i el menjar orgànic de Camilla

En contrast, Camila Parker-Bowles és descrita per la seva biògrafa com una persona encantadora, accessible, càlida i divertida, allunyada de l'excentricitat de Carles, malgrat que el príncep Harry es va referir a ella com la 'madrastra malvada'. Al documental 'Serving the Royals: Inside the Firm', Burrell revela com és la rutina dels reis d'Anglaterra durant l'esmorzar. En primer lloc, Carles III gaudeix de pa casolà, fruites fresques i sucs de fruites, amb una caixa d'esmorzar que l'acompanya en tots els seus viatges. A més, té una àmplia varietat de mels, mueslis especials i fruites seques. Fins i tot insisteix que el formatge i les galetes s'escalfin a una temperatura específica al final dels menjars, i el seu personal ha de tenir una safata per escalfar-los a prop. D'altra banda, Camilla prefereix consumir productes orgànics conreats al seu propi jardí a Clarence House. De fet, Carles va crear la seva pròpia marca de productes orgànics, Duchy Organics, el 1990.

Manies extremes: vàters portàtils i obsessions de Carles III

Segons informes del personal del palau, Carles no només viatja amb la seva caixa d'esmorzar, sinó que en ocasions fins i tot envia el seu propi llit, mobles i fins i tot quadres quan l'estada es prolonga. Però el més sorprenent i difícil de creure és que porta amb si el seu propi vàter i paper higiènic Kleenex Velvet a onsevulga que vagi. Aquestes peculiaritats n'han portat alguns a especular sobre un possible trastorn obsessivocompulsiu (TOC) per part del Rei, encara que Buckingham es nega a fer comentaris sobre això. Es diu que la seva actitud només se suavitza quan la seva esposa Camilla el mira amb desaprovació.

A més de les seves excentricitats, Carles III es considera un intel·lectual apassionat per la filosofia i la poesia, i es diu que fins i tot parla amb les seves plantes. D'altra banda, Camilla es manté en forma a través de caminades i és fanàtica del programa de televisió "Strictly, Come Dancing" (la versió britànica de "Mira qui balla!"), on va aparèixer a la final de 2020 per revelar la seva parella favorita.