El 6-D ha arribat a la Família reial. Per primer cop en democràcia tots dos reis junts sota el sostre del Congrés dels diputats. Fins ara, sota el regnat de Felip VI, Joan Carles havia estat exclòs dels actes solemnes a la seu de la sobirania espanyola. L'anomalia que a l'anterior cap de l'Estat se'l segueixi anomenant "rei" amb el cognom d'emèrit porta a equívoc. Rei només n'hi pot haver un i l'altre és el pare del rei. Malgrat tot, els 6 membres oficials de la Família reial s'han aplegat per celebrar els 40 anys de Constitució però en dos grups: a la llotja Felip i Letícia amb les nenes Elionor i Sofia i al lloc de les taquígrafes els emèrits Joan Carles i Sofia.
El gest polèmic del dia ha estat quan Felip ha citat el seu pare lloant-ne la figura, Joan Carles s'ha emocionat i la reina Sofia l'ha obligat a aplaudir el fill. Pilar Eyre ho ha denunciat:
Pues que queréis que os diga, me ha conmovido la alusión de Felipe a su padre y la emoción de éste... y ha estado de más que Sofía le quisiera obligar a aplaudir, lo ha hecho quedar mal... la hemos halagado tanto que al final cree que puede darle lecciones a su marido.
— Pilar Eyre (@pilareyre) 6 de desembre de 2018
L'entrada dels Borbons ha estat solemne, per la porta dels lleons que només s'obre en dies comptats. Les autoritats han passat pel besamans dels 6 borbons i les petites han somrigut tota l'estona, per haver estat incloses en el protocol. Inicialment s'havia informat que les menors no serien el Dia de la Constitució als actes oficials però Zarzuela va rectificar. L'hereva va llegir l'article 1 del text i ara toca celebrar-la.
El bastó del rei, l'uniforme gairebé escolar de la princesa i la infanta, sempre iguals per no discriminar Sofia però amb un matís diferent (el color de l'abric i els mitjons), la roba de la reina Sofia com de sopar de Nadal i el vermell Espanya de Letícia dels grans dies. Sobre els gestos íntims, el petó formal de Letícia a la seva sogra per evitar malentesos com els de Pasqua i el petó a la mà del fill a la mare.
A Zarzuela, cap dia sense escàndol. Felip dient que hi ha separació de poders i recordant que la Corona està "indissolublement" unida a Espanya. Això ho decidiran els espanyols, que ja han començat a fer referèndums a les universitats que indiquen que els universitaris no volen monarquia. Els escàndols, com els convidats: de dos en dos.
Sobre la separació de poders, fins i tot a Rajoy se li han posat els pèls de punta: aquest mateix 6-D saltava la notícia que el jutge de l'Audiència Nacional vol excarcerar el comissari Villarejo, el propietari de les cintes de Corinna i Letícia. Un altre dia a l'oficina dels Borbons.