Aquesta nit venen els reis mags. A totes les llars hi haurà un got de llet, uns dolços o uns fruits secs agraint els regals de ses majestats i els patges. A Zarzuela hi posaven bitllets que Joan Carles es posava a la butxaca. A la casa reial no els hi calen corones, barbes, capes ni camells. Sempre han tingut el que han volgut i més. 

Elionor i Felip (GTRES)

Però fins i tot allà han respectat la tradició d'omplir de regals els nens de la casa, tot i que en tenien prou amb passar comptes cada mes a canvi dels pacients contribuents espanyols que alimenten els Borbons amb els seus sous. A Felip l'han vist sovint aprofitant els dies anteriors per anar de compres. Anys enrera es va veure el rei en un El Corte Inglés de Pozuelo de Alarcón comprant uns puzzles 3D del taj Mahal, la Catedral de Santiago i la caravel·la Santa María de Colom, un robot MIP i una motxilla de viatge per a Letícia. Ja veurem enguany que els hi cau a Elionor i Sofia. Però de moment, la llista de regals excessius, prohibitius i totalment fora de lloc la continua encapçalant Joan Carles. I dubtem que ningú pugui superar el que va rebre quan tenia només 9 anys.

Joan Carles i el seu difunt germà (TVE)

Aleshores, l'any 1947, explica la revista Vanity Fair que un grup de monàrquics de Bilbao "le regalaron su primer velero, el Sirimiri. Luego él se lo pasó a sus hijos para que aprendieran a navegar". Carambes. Un barquet per un nen de 9 anys. Quan hi ha nens a Espanya que no veuran res demà quan es llevin. Així se les gasten a Zarzuela. El citat mitjà també recorda l'única vegada que Felip ha fet de rei. De rei mag. Va ser quan l'aleshores príncep tenia 17 anys i estava fent la formació militar com a alumne de l'Acadèmia Militar de Saragossa.

Felip (TVE)

"Se produjo una curiosa imagen en el salón de actos de la academia zaragozana. Durante las celebraciones de las fiestas navideñas y sus correspondientes funciones teatrales, antes de Nochebuena, el entonces príncipe se animó a participar disfrazándose de un famoso personaje bíblico. Don Felipe pudo vestirse 'anticipadamente' de Rey, en este caso, Gaspar". Ho explica José Antonio Alcina, qui va fer de tutor del príncep... La cosa no ha canviat tant amb els anys. Ara ja no li cal cap disfressa, però els regals que compra els hi continuem pagant tots nosaltres amb els nostres impostos.