Els Borbons presumeixen de tenir sang blava i això els converteix en privilegiats de mena. Privilegis permesos i pagats pels ciutadans de l'Estat, per cert. Però no s'enganyin: lo de la noblesa és un parany, un conte que molts s'empassen per interès. Sense les facilitats de les que en gaudeixen, s'hauria de veure on acabarien els membres de la nissaga. No posarem noms, però tots sabem de qui parlem. El que no té cap misteri és afirmar que un Borbó no és diferent a ningú de nosaltres en les coses més bàsiques. Que mengen, respiren, van al lavabo, es reprodueixen i moren com tot quisqui. Un exemple? El que ens ha portat Telecinco a l'hora del dinar.
'Socialité' ha visitat un establiment de fast food de Madrid que, tot i la seva modèstia, senzillesa i absència de glamur, es vanta de ser el proveïdor oficial del vici culinari de la Casa Reial. Si volen quedar bé amb la Corona, no comprin flors, ni vi, ni bombons. Ni tan sols pernil: vagin a veure el libanès George i comprin una bossa plena de kebabs, de durums, de shawarmes. Aquest plat típic turc i que els països veïns interpreten a la seva manera ha estat la base alimentària dels reis d'Espanya durant molt de temps. I per partida doble: des de Joan Carles abans de fotre el camp al regnat de Felip i Letícia. "Venían los guardaespaldas y se llevaban 7 u 8".
Qualsevol membre il·lustre de la Família Reial mirant un d'aquests cilindres de carn rostint-se i girant és com veure la canalla en una botiga de llaminadures. Saliven i de valent. La reina Sofia, com a bona grega, els coneix i els adora. I ha transmès la passió als descendents: "Felipe los pedía en su época de estudiante", deia el cuiner a la reportera. D'això fa un munt de temps, sí. Sembla ser que fins i tot de nòvios amb la Letícia els seguien demanant. En George i la seva dona Amal tenen el local a Moncloa, a prop de la residència reial. I el cuiner, malgrat no semblar-ho, té molt bon cartell a Zarzuela: de tant en tant el trucaven per preparar els dinars a les recepcions de delegacions àrabs. A més a més també cuinava en el restaurant d'aquest estil més 'pijo' de la capital d'Espanya. Quan va muntar-se el negoci pel seu compte no van deixar de trucar. Però tot a la vida s'acaba.
Telecinco o el mateix George no ho explica a càmera, però la realitat és una altra actualment. Perquè en George fa entrevistes molt sovint aprofitant la relació amb la monarquia. I en una d'elles, a 'El Español', trobem una versió tràgica: el telèfon ja no sona. "Dejaron de llamar. Creo que fue con el tema del emérito. A lo mejor estaban liados, o yo qué sé". Exacte, ningú en sap res. Joan Carles la va fer grossa i els plats trencats els paga el pobre hostaler. Ni tan sols Felip vol continuar la tradició: la ruptura amb el pare és total. Ni les molles del kebab, tu.
Per això mengen tantes llenties i tanta bleda Felip, Letícia, Elionor i Sofia. Tot quadra.