A Felip, fa uns anys, especialment quan era jove, li deien "el preparao", en teoria, perquè tenia formació universitària i perquè semblava tenir més maneres que el seu antecessor, el rei Joan Carles. Doncs ara ha demostrat que anava poc preparat a una entrega de premis. Un premi molt especial, sobretot, per una persona, una eminència de les lletres castellanes, Luis Mateo Díez.
Los Reyes saludan al escritor español Luis Mateo Díez y a sus familiares a la llegada al almuerzo que ofrecen en su honor en el Palacio Real de Madrid con motivo del #PremioCervantes2023
— Casa de S.M. el Rey (@CasaReal) April 24, 2024
➡️https://t.co/R0F3AA0ulP pic.twitter.com/WPLrnyaoWl
En el seu honor es va fer el tradicional àpat amb motiu de la cerimònia d'entrega del Premi de Literatura en Llengua Castellana “Miguel de Cervantes”, a la Universitat d'Alcalà, i on davant de les corresponents autoritats i convidats, va dirigir unes paraules al personal, com per exemple, que "La entrega del Premio Cervantes nos congrega una vez más para celebrar la fiesta de nuestra lengua. Ayer, en Alcalá, disfrutamos de la ceremonia que representa la afirmación colectiva de nuestras letras en el mundo hispanohablante. Y hoy abrimos las puertas del Palacio Real para rendir homenaje a la figura de Luis Mateo Díez"... El nom de l'homenatjat l'ha dit correctament. El del cèlebre escriptor que dona nom al premi, també. Com també ha dit bé el nom de la localitat on va ser el dia anterior... Però a l'hora de retre homenatge i lloar les virtuts de Díez ha ficat els peus a la galleda.
El Rey, sobre Luis Mateo Díaz
— Casa de S.M. el Rey (@CasaReal) April 24, 2024
🗨️El #PremioCervantes2023 ensalza tu extraordinaria trayectoria literaria en la que nos reconocemos todos los hispanohablantes. Tu inmenso talento creador no se detiene y te felicitamos también por tu nueva novela, que se suma a tu amplia producción pic.twitter.com/aZlReL8fvp
L'escriptor, de 81 anys, va néixer al poble de Villablino, VILLABLINO, amb la 'b' entre la 'a' i la 'l' i no la 'l' entre la 'a' i la 'b'. Però el Borbó l'ha espifiada i ha comès un lapsus, i no és la primera vegada que li passa. Com li ha dit?: "Villalbino". Una confusió amb les lletres del municipi, en dir "Nacido en el año 1942, como ya han escuchado, en Villalbino, un pueblo minero del valle de Laciana, de la provincia de León". No, Felip. No. Nacido, como ya han escuchado, en Villalbino, no. Perquè el que havíem escoltat abans era Villablino. La xarxa se n'ha adonat, of course.
se llama felipe juan pablo alfonso de todos los santos de borbón y grecia.
— wa (@waarcos) April 24, 2024
y no sabe leer la palabra villablino.
siempre en su barco.
mi rey. pic.twitter.com/DLOJS8pPvF
Para más inri, Felip, en el seu discurs durant el tiberi, ha brindat "por el futuro de nuestra lengua, por Luis Mateo Díez y la continuidad de los ideales cervantinos"... Doncs el futur de la llengua va apañado si depèn de Felip, que va equivocant-se i fent canvis que no toquen quan només havia de recordar un sol nom.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!