Una de les mostres més inclassificables relacionades amb els Borbons és fruit de la obsessió de la Fundación Institucional Española, que organitza un concurs dedicat a la glòria del rei Felip. Un concurs que el miris per on el miris, no hi ha per on agafar-lo, un exercici indissimulat d'adoctrinament amb tuf de ranci, que provoca vergonya aliena. A les espanyes no es tallen a l'hora de fer fer a nens i nenes entre 8 i 15 anys unes manualitats per dir què significa per ells el monarca. Ells ho disfressen amb una pregunta que porta a equívoc, perquè ells anomenen a aquest certamen "¿Qué es un rey para ti?". Però està mal formulada la pregunta, perquè el que veritablement volen dir és "Qué es EL rey para ti?", no un. El matís està en l'article. I és que l'únic objectiu d'aquest concurs és que alguns joves de diferents escoles d'Espanya facin un homenatge al monarca actual. No es tracta de cap taula rodona sobre la monarquia, sinó de fabricacions artístiques sobre el rei espanyol.
El Rey recibe en el Palacio Real de El Pardo a los 40 alumnos ganadores de las dos últimas ediciones del certamen "¿Qué es un Rey para ti?", organizado por la @FundacionFIES
— Casa de S.M. el Rey (@CasaReal) March 4, 2024
➡️https://t.co/Isf75Gl7fX pic.twitter.com/TPVb1uQqQl
Recorrido del Rey por los diferentes proyectos del certamen "¿Qué es un Rey para ti?", organizado por la @FundacionFIES para fomentar la creatividad de escolares de toda España a través de sus trabajos sobre la institución.
— Casa de S.M. el Rey (@CasaReal) March 4, 2024
➡️https://t.co/Isf75Gl7fX pic.twitter.com/B7Nq4HUdwp
La millor resposta a aquesta pregunta la va fer fa uns anys Antonio Baños, quan entre tant d'elogi cap a Felip, va deixar caure una pregunta sensacional: "¿Corina se presentó al concurso?".
Corina se presentó al concurso? https://t.co/M7OELZPoeQ
— Antonio Baños (@antoniobanos_) March 9, 2020
Nova edició al canto. Més treballs manuals, enguany, per part de 40 nens i nenes. Estudiants a qui als mestres de les seves escoles i als pares els hi ha semblat una bona idea que dediquin bona part del seu temps a classe o lliure a fer obres sobre Felip i, novetat aquesta edició, sobre la princesa Elionor. I, com sempre, hem vist alguna elaboració peculiar, per dir-ho d'alguna manera. Homenatges en tres dimensions cap al Borbó. Gravats, relleus, dibuixos i peces de tota mena amb protagonisme absolut de Felip, entre els treballs guardonats corresponents als cursos escolars dels darrers dos anys, joves procedents de les diferents comunitats autònomes, d'un total de 23.000 alumnes. Una setena edició que ha deixat de tot, per exemple, una peça de plastilina on veiem Elionor dormint en un llit i al damunt, un edredó amb totes les banderes de les diferents comunitats autònomes, poemes, vídeos recreant Telediarios, o fins i tot un rap i un videojoc.
Què diu la lletra de la cançó d'una nena de Santander?: "2014 Felipe VI llega al mando de nuestra nación, toda la gente esperaba esto para darle a España un empujón". I què ha de fer el rei en el videojoc d'un jove de Madrid?: "representa la vida tan ajetreada del jefe del Estado y en el que se le ve esquivando truenos mientras va en un barco o recogiendo objetos que le da puntos, como una constitución o un símbolo de la ONU", expliquen a Telemadrid. A més, d'altres comparen el monarca amb un rellotge "en el que los engranajes son las comunidades autónomas; con una horma de un zapato que deja huella allá donde va o con una noria en la que la última en subirse ha sido la princesa para que siga girando con esperanza e ilusión”... O aquesta definició sobre què és un rei: "La mano que nos agarra con fuerza, no nos suelta y nos mantiene unidos".
Sense comentaris...
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!