Felip VI ha seguit la línia de Joan Carles I i tots els reis de les monarquies europees. En eleccions no vota. Els Borbons, com qualsevol ciutadà corrent, tenen dret a exercir el seu dret al vot, no obstant això, prefereix no pronunciar-se, ja que són reis de tots els espanyols, independentment de les seves ideologies polítiques o les que governin el país. És cert que poden tenir més afinitats amb un partit que un altre, però guarden absolut silenci. Sempre que s'han trobat en situació d'inestabilitat política en la qual ha estat indispensable fer reunions per formar govern entre diversos partits, el marit de Letizia s'ha reunit a Zarzuela amb tots ells.
Els reis mai no han exercit el seu dret al vot quan es tracta d'unes eleccions partidistes. Aquest diumenge se celebraran les eleccions autonòmiques i municipals en moltes Comunitats Autònomes, però Felipe i Letizia no votaran.
La família reial només vota en els referèndums
En canvi, tant els emèrits com els reis sí que han exercit el seu dret al vot en els referèndums. Juan Carlos i Sofia van votar fins i tot en quatre ocasions: en el referèndum sobre el Projecte de Llei per a la Reforma Política (1976); en el referèndum sobre la Constitució Espanyola de 1978; en el referèndum per votar la permanència d'Espanya en l'OTAN (1986) i en 2005, quan van participar en el referèndum sobre el Tractat per a la Constitució Europea. En aquesta última ocasió, Felipe i Letizia també van votar.
Felipe va votar una segona vegada sent príncep en el referèndum del 86, encara que en aquella ocasió va fer ús del vot per correu per complir la seva obligació com a ciutadà ja que en aquella època es trobava realitzant la formació militar en l'Acadèmia General Militar de Saragossa.
No obstant això, encara que no exerceixin el seu dret al vot en les eleccions per evitar decantar-se per uns o altres, total neutralitat, segueixen molt de prop la nit electoral. Estan pendents dels resultats, expectants per conèixer que partit polític ostentarà el poder en els pròxims quatre anys.
Encara que mai no s'han pronunciat a favor d'un partit o un altre, la Casa Reial té una afinitat més gran amb el Partit Popular. Mentre Pedro Sánchez, actual president del govern, del PSOE, no veu amb bons ulls la presència de Juan Carlos a Espanya, Feijoó, el president del PP, ja va mostrar el seu interès per portar de tornada l'emèrit i facilitar les coses, sense necessitat de demanar perdó als espanyols.