Joan Carles I ha aconseguit el seu propòsit de tornar a Espanya sempre que vulgui. L'últim any va volar fins i tot en set ocasions, almenys públiques, i també va ser a Londres, diverses vegades a Ginebra i a París. Les visites de l'emèrit ja no generen cap expectació, i això és el que volia aconseguir Casa Reial, que fossin totalment normals. Després d'haver guanyat el judici contra Corinna Larsen i no tenir cap causa judicial, Felip VI va donar via lliure a l'emèrit per moure's sense donar moltes explicacions. No obstant això, té terminantment prohibit trepitjar Madrid si no és amb avís i un motiu de pes, i per descomptat no pot quedar-se a dormir, tampoc no entrar en Zarzuela. És una persona 'non grata. Ja no forma part de la institució.

Ara mateix no hi ha intencions que l'emèrit es quedi per sempre a Espanya, és una possibilitat que Felip VI no contempla, encara la insistència d'Elena i Cristina, que desitgen tenir el seu pare al seu costat, ja sigui a Madrid o a Ginebra. La germana gran del rei havia reformat la seva casa per a una persona amb problemes de mobilitat amb la intenció d'un dia viure amb el seu pare.

Joan Carles I
Joan Carles I

Elena i Cristina creuen que serà un deshonor per a la corona si Juan Carlos mor fora d'Espanya. Té ja 86 anys i el seu final està cada vegada més a prop, per això caldria començar a parlar d'aquests temes. Com també del seu funeral.

El marit de la reina Sofia està molt preocupat amb el dia de la seva mort i el que succeirà després, és una cosa que l'atemoreix. Concretament "pel que passarà quan mori, més encara si això succeeix trobant-se encara anés d'Espanya". Així ho apunten des de 'Monarquia Confidencial' on, fonts properes al rei Joan Carles, revelen la inquietud que pateix l'Emérito i "el seu temor de morir fora d'Espanya".

Joan Carles I està intranquil per com serà el seu funeral

Tal com asseguren, durant la seva etapa com Rey, el senyor Juan Carlos mai no va voler parlar sobre el final de la seva vida, "i més en concret, sobre on l'enterraran". Ara tanmateix genera una gran expectació. Segons revelen, "comença a mostrar-se obsessionat per com s'organitzaran les coses quan mori". Un temor que fins i tot "ha arribat a influir-lo anímicament, fins al punt de mostrar-se en ocasions decaigut davant d'aquestes incògnites".

Segons relata l'entorn del rei Joan Carles a l'esmentat portal, la preocupació per com s'organitzarà el seu enterrament "va sorgir amb força després d'assistir a les honres fúnebres per la reina Isabel II d'Anglaterra, celebrades a Westminster."

A Juan Carlos li faria molta il·lusió que el seu enterrament fos com el de la reina Isabel II, i no com el de Constantino de Grècia, que seria el més semblant al seu, ja que ja no forma part de la institució a causa del seu exili, i no mereix aquests honors propis d'un rei.

Juan Carlos voldria tenir un funeral d'Estat, com el del seu avi Alfons XIII. Un comiat amb l'assistència de caps d'Estat i de Govern, igual com de totes les cases reials, que compti amb una desfilada en el seu honor pels carrers de Madrid i una missa d'enterrament al Monestir de l'Escorial. Felip VI i ell ja han arribat a un acord sobre aquest assumpte.

Joan Carles I
Joan Carles I