Juan Carlos el va perseguir durant anys la Hisenda Pública. De sobres van ser conegudes les seves malifetes que van acabar amb la imatge d'una monarquia irreprotxable. L'aplaudit monarca va marxar per la porta del darrere. El 2014 el van obligar a exiliar-se, i el 2020 a allunyar-se del focus mediàtic amb l'exili, la humiliació pública més gran en el dia d'avui per a un rei, i ara per ara, encara que visita Espanya de forma recurrent, no s'espera que s'instal·li a viure de forma permanent.

Mentre que les infantes Elena i Cristina donen totalment suport a Juan Carlos, Felip VI, com a nou rei, es va desvincular totalment del seu pare i de tota la família. Calia fer el que fos per salvar la corona i garantir el futur de Leonor, cada vegada més allunyada del cognom Borbó. L'actual rei encara el segueix l'ombra d'aquest cognom, encara que ha deixat la seva família enrere retirant-la de la corona i de les seves funcions institucionals. Felip VI va renunciar a tota l'herència del seu pare quan va heretar el tron. Ho va fer públic davant de tots els espanyols. Aquests famosos dos mil milions d'euros en patrimoni que es troben en comptes suïssos, només recaurà en mans d'Elena i Cristina. I aquestes ja han fet els moviments oportunes per heretar aquests diners. La infanta Cristina viu des de fa una dècada fora d'Espanya així que no tindrà cap problema, mentre que Elena s'aprofitarà del seu fill Froilán per a l'herència, serà el seu testaferro.

Felipe ajuda Juan Carlos efe

Juan Carlos pagava amb aquests diners opacs moltes persones. Feia regals per aconseguir beneficis i també pagava moltes de les seves amants pel seu silenci. Va transferir a una d'elles més de 65 milions d'euros. Els diners procedien d'una transferència bancària que el rei de l'Aràbia Saudita Abdalá Bin Abdulaziz va realitzar el 2008 a Joan Carles I en un compte secret del banc Mirabaud que el monarca administrava a través de la Fundació Lucum, una societat instrumental panamenya. Precisament, en aquesta societat offshore va figurar el nom de Felip VI. En el document dels estatuts figura que "el segon beneficiari ha de mantenir durant la seva vida a la resta de la Família Real" i "satisfer" qualsevol "petició raonable" que poguessin fer-li la seva mare, germanes i fills.

Felip VI va renunciar a tots els diners de Juan Carlos

Presumptament, el 2011, s'afirma que també va transferir dos milions d'euros del seu compte a Lucum a Marta Gayá. En l'esmentada entitat, tant Felip VI com la seva filla Leonor figuraven com a beneficiaris. Tanmateix, aquesta societat va ser dissolta el 2012. El rei i la princesa van ser exclosos de les operacions financeres de Juan Carlos, però aquest últim va continuar buscant maneres d'obtenir liquiditat per a les seves despeses, més enllà de l'assignació proveïda pels Pressupostos Generals de l'Estat.

"Juan Carlos va necessitar crear-se una vida econòmica B per poder mantenir una vida sentimental B", comenta José María Olmo a Lecturas.com. "Sense aquests diners no hauria pogut complimentar tots els seus amants amb joies, viatges i sopars a grans restaurants. Aquesta pulsió sentimental seva exigia l'existència d'una forma alternativa de finançament, per dir-ho de forma elegant. Allà entra una estructura molt complexa de testaferros, comptes opacs i societats 'offshore' que li permetien alimentar contínuament aquest sistema amb diners de procedència irregular".

Felipe Juan Carlos GTRES