Felip VI va intentar desvincular-se de Joan Carles I quan els va esquitxar el cas Nóos. Va obligar el seu pare a abdicar el 2014. El 2020 amb diverses polèmiques a la seva esquena i la possibilitat de ser jutjat, el rei el va exiliar a Abu Dhabi. Un desterrament que mai no s'hagués esperat en la monarquia espanyola. El marit de Sofia era una de la figures més volgudes pels espanyols dècades enrere, però ha marxat per la porta del darrere. Els actuals monarques han fet un exercici per esborrar el passat i apostar per un futur prometedor i sòlid per a la corona, amb Leonor com a futura Cap d'Estat. És aquest el principal motiu pel qual Letizia no vol que la seva filla s'apropi al seu avi patern.
Joan Carles I ha rebut multitud de regals de grans empresaris i d'emirs saudites. Tanmateix, Felipe tampoc no té les de mans lliures. Josep Cusí va pagar la seva polèmica lluna de mel. Va acceptar un total de mig milió de dòlars per part de l'armador català. L'empresari buscava un bon tracte amb els seus negocis a canvi.
Felip VI es va apartar del seu pare, però era coneixedor de tot
Jaime Peñafiel va ser el primer en atacar Felip VI. "Que Felip VI acceptés que un empresari, amic de papa, pagués part del seu viatge de nuvis el 2004 és difícil de creure després d'haver desqualificat públicament en el seu pare per acceptar comissions i regals". En el dia d'avui prohibeix qualsevol tipus de regal, tanmateix, quan era príncep i el seu pare rei, acceptava tots els detalls.
Es desconeix si Felip VI podria tenir algun paradís fiscal, li agrada molt viatjar per llocs exòtics. Només se sap que Cusí li va pagar la seva lluna de mel amb Letizia. "Suècia no és Espanya ni la família reial sueca res a veure amb l'espanyola: el viatge de nuvis de la Princesa Victòria va suposar un dels grans escàndols de la monarquia sueca, quan es va saber que el costosíssim viatge per la Polinèsia Francesa, el Brasil, Colorado i Nova York de mes i mig de durada, havia estat pagat pel milionari suec, Berilio Hollt, amic de la princesa i de Daniel".
"Igual que a Espanya, igual que a la Família Reial del nostre país". Si es tracta d'un càrrec públic podria considerar-se un suborn, mentre que a Espanya només es veu com un regal sense importància.
Felip VI i Letizia eren coneixedors de tots els entramats de Joan Carles I. Sabían l'existència d'una màquina de comptar diners que es trobava en Zarzuela. L'emèrit arribava d'algun dels seus viatges carregat amb maletins atapeïts de bitllets. "De vegades va amb cinc milions. Els diners estan a la Zarzuela, allà té una màquina per comptar bitllets, que jo ho he vist amb els meus propis ulls. Es posa com un nen. Potser és perquè no ha tingut diners de jove", li va explicar Corinna a Villarejo. Les despeses dels seus fills les pagava en 'cash'.