Felip VI pot exercir el seu dret al vot com qualsevol ciutadà, però com a rei s'estable una llei escrita entre les monarquies europees en les quals no es decantaran per cap partit polític. Mostren d'aquesta forma una total neutralitat. Al cap i a la fi són els reis de tots els espanyols, independentment del partit que governi. Tanmateix, molts gestos han deixat visible que el marit de Letizia és més afí al PP que al PSOE. Ara mateix dialoga amb Pedro Sánchez, l'actual president del govern a Espanya.

En moltes ocasions les negociacions amb ell són impossibles i més quan el tema central és Joan Carles I. El PSOE no perdona les últimes polèmiques de l'exmonarca, ni tampoc com s'ha rigut de tots els espanyols. Per això, el castiga amb la total indiferència. En aquest últim any, Pedro Sánchez i Felipe han tractat el tema del retorn de Juan Carlos a Espanya, però el polític li ha deixat clar al rei que perquè això succeís en algun moment hauria de demanar perdó públicament pels seus errors. Vol fer-lo passar per una humiliació pública que de moment l'emèrit no està disposat a consentir.

Felipe Juan Carlos EFE
Felipe Juan Carlos EFE

Pedro Sánchez i Felip VI no tenen una excel·lent relació. Entre ells la relació està totalment trencada. En els seus gestos delata que el president del govern sempre vol ser superior al rei. Al marit de Begoña li hauria encantat assistir a la coronació de Carles III, va posar molt interès, però no va rebre la invitació. "Era el seu desig poder assistir a un esdeveniment històric i trobar-se a la mateixa altura que el rei d'Espanya, però institucionalment no era l'establert", explica una font a 'El Confidencial Digital'.

Pedro Sánchez vol ser superior al rei

"Sánchez només té un propòsit: ser més que el rei", s'atreveix a aventurar Monarquia Confidencial. Ho justifiquen amb les insolències i els salts del protocol del president al rei. Un d'ells, i el més sonat, va ocórrer a la Festa Nacional del 12 d'octubre quan Sánchez va arribar a la Plaça de Cusco sis minuts tard i va fer esperar el rei dins del cotxe.

Pedro Sánchez i Felipe AVE EFE
Pedro Sánchez i Felipe AVE EFE

El mateix va succeir en la inauguració de l'AVE Madrid-Múrcia. El president del Govern va caminar per davant del senyor Felipe, va saludar primer les personalitats que esperaven, i va entrar en primer lloc al vagó. Precisament, en aquest trajecte es va viure una gran discussió entre ambdós. No només per l'ocorregut, que ja estarien acostumats, sinó perquè es va parlar de nova de la possibilitat de reunir-se amb Juan Carlos i pactar un retorn Espanya. Pedro Sánchez es va negar en rotund i li va deixar clar que ja li va dir la condició perquè se'n parlés.