Felip VI i Joan Carles I intenten mantenir les distàncies. L'exmonarca va posar en perill la corona i el seu fill el va apartar per treure-la a la superfície. La imatge del seu pare no ajudava en aquells moments. En tot aquest temps no han coincidit públicament, només en el funeral d'Isabel II i en el de Constantino de Grècia, encara que en aquest últim ni tan sols es van asseure junts. Es va filtrar una fotografia on es podia veure com l'actual rei s'apropava al seu progenitor i li feia un petó.

En l'àmbit privat, Juan Carlos i Felipe han mantingut el contacte de forma diària. El rei s'ha preocupat per l'estat de salut del seu pare. No vol que li falti de res i li enyora tenir-lo tan lluny. En el dia d'avui, sense cap càrrec sobre ell, l'emèrit no té cap barrera per tornar a Espanya. Tanmateix, el marit de Letizia prefereix ser prudent i no vol que el seu pare s'instal·li ara per ara. Tindria via lliure si es donés un canvi de Govern.

Leonor, Juan Carlos i Felipe EFE
Leonor, Juan Carlos i Felipe EFE

Joan Carles I i Felip VI semblen molt diferents, però són molt semblants. Comparteixen alguns gustos. Mentre que a l'actual rei no li agrada la caça, ni tampoc ha sortit faldiller, a ambdós els agrada el bon vi i degustar-lo amb una rica gastronomia en una taula envoltada d'amics.

La gran afició de Juan Carlos i Felip VI es troba al soterrani de Zarzuela

Les portes de Zarzuela amaguen grans secrets. Hi ha habitacions prohibides amb fosques històries i moltes anècdotes, però també algunes que comparteixen Felipe i Juan Carlos, com per exemple el celler de palau. Al soterrani de l'edifici, a una temperatura ambient i amb una partida de sorra de l'oceà Índic, hi ha 10.000 ampolles de vi. Una important col·lecció. Són els millors vins d'Espanya, alguns de l'estranger, la majoria són regals que han fet a Juan Carlos i a Felipe durant els seus respectius regnats. Poc se'n sap perquè, segons Transparència, la seva existència pertany "a l'àmbit estrictament privat" de la família. Es desconeix totalment el seu estat de conservació i el valor d'aquestes ampolles.

Felipe s'apropa a Juan Carlos
Felipe s'apropa a Juan Carlos

L'existència d'aquest misteriós celler la va destapar el cosí de la reia Letizia, David Rocasolano, que va escriure un llibre revelant tots els secrets, 'Adeu, princesa'. "Després de visitar habitacions i despatxos, baixem als soterranis i Letizia va obrir una portalada. Jo pensava que, per fi, anava a conèixer la biblioteca. Però quan es van encendre uns tènues llums, davant de mi es va obrir una vinoteca particular immensa. Passegem pel laberint de lleixes trepitjant sorra de platja, assaborint l'aroma noble i sòbria de roure i contemplant el fabulós espectacle del vi". "Felip em va aclarir: És sorra de platja. La porten expressament d'una platja de l'Índic perquè té les condicions perfectes per mantenir la humitat".

El 2013, es va proposar de catalogar els tres cellers en els quals l'emèrit guardava els seus vins, dos a Zarzuela i una altra al Palau d'Orient. En un inventari es van comptar un total de 10.000 ampolles. Es va valorar la possibilitat de subhastar la col·lecció com un bon gest per la caça de Botswana de Joan Carles I.