Felip VI estarà aquest dimecres 17 de maig al Palau Reial per a la presentació de Cartes Credencials. "Sa Majestat el Rei rebrà al Palau Reial de Madrid les Cartes Credencials dels nous ambaixadors de Nicaragua, Emirats Àrabs, Veneçuela, Gàmbia, Nova Zelanda i Kazajstán," es pot llegir a l'agenda de Casa Reial.
Sempre s'ha pensat que els reis vivien al Palau Reial, però realment no és així. És massa gran i resulta molt costós viure allà. Es va descartar aquesta opció per qüestions de manteniment. El Palau de la Zarzuela és molt més petit. Alfons XIII va dir en el seu moment que mai no va menjar calent allà. Quan arribaven els plats des de cuines ja eren freds. Va ser Juan Carlos qui va decidir viure a Zarzuela.
![palau reial palau reial](/uploads/s1/41/12/17/98/palacio-real.jpeg)
Però la unió dels reis amb el Palau Reial sempre serà present, encara que només s'utilitzi per qüestions protocol·làries. Recentment, Joan Carles està en boca de tots per l'últim llibre de David Fernández i José María Olmo que narra els episodis més foscos i desconeguts de l'emèrit. Ja en les primeres pàgines es parla de la seva presumpta quarta filla il·legítima i de com li van estafar 20 milions d'euros.
La misteriosa desaparició de dos Velázquez i un Carreño
Ara s'atreveixen a acusar l'exmonarca de la desaparició de tres quadres del Palau Reial. Fa uns anys que no se sap res de dos Velázquez i un Carreño. Segons els periodistes, el marit de Sofia seria el principal sospitós, ja que aquestes obres d'art es trobaven en una zona tancat el públic de la que només era coneixedor Juan Carlos. Se les va trobar a faltar l'agost de 1989.
El diari ABC va recollir les declaracions del llavors responsable del Patrimoni Nacional després del robatori. "Al Palau, tothom desconfia. No ha saltat cap alarma i el sistema de detecció no ha registrat res". Els lladres, diu Le Figaro, es van moure per palau "com si fossin a casa seva".
![Retrat d'una dama Velázquez Retrat d'una dama Velázquez](/uploads/s1/41/12/18/34/retrato-de-una-dama-vela-zquez.jpeg)
No es pot establir un preu per calcular el valor d'aquestes obres d'art, però es parla de més d'1,6 milions d'euros. Es tractava de "Retrat d'una dama" i "La mà de l'arquebisbe Fernando Valdés" de Velázquez, i el Bust d'una dama de l'època de Carles II, obra de Juan Carreño Miranda. A causa de la popularitat d'aquestes obres és pràcticament impossible que s'hagin venut al mercat negre.
La policia continua amb la seva investigació, però mai no ha pogut donar amb les obres d'art. Sabino Fernández Campo els revela als periodistes que va veure aquests dos quadres a la casa de l'examant de l'emèrit. Ella no va negar els fets. Juan Carlos sempre feia regals a les dones que li robaven el cor.
Felip VI podria ser coneixedor del parador exacte d'aquestes obres d'art, però prefereix mantenir-se en silenci perquè sap perfectament que darrere d'aquesta misteriosa desaparició es trobaria el seu pare.