El rei Felip VI ha estat ocupat provant d'esborrar algunes taques del passat de la seva esposa, la reina Letícia, abans que es convertís en reina consort. El seu pare, el rei emèrit Joan Carles I, les hi va arreglar per "esborrar" algunes parelles del seu fill, com Eva Sannum i Isabel Sartorius, per evitar complicacions en el regnat. I Felip no volia que el seu pare tingués raons per fer el mateix amb la seva esposa, especialment tenint en compte que Letícia era una plebea divorciada.

El passat de la reina Letícia és tot un enig ma, ple de detalls que han fet que els pares de Felip aixequin una cella o dos. Molts d'ells es revelen al llibre "Adeu, princesa", escrit per David Rocasolano, el seu cosí. Aquest llibre va causar un autèntic terratrèmol en la família reial|real i va revelar alguns episodis de joventut de Letícia a Mèxic, incloent un avortament que va tenir abans de casar-se amb Felip.

La reina Letícia va tenir una joventut bastant esbojarrada

Segons els cronistes especialitzats en la Casa Reial, Letícia era una dona increïblement atractiva que seduïa els homes sense esforç. Després del seu divorci d'Alonso Guerrero Pérez, el seu professor d'institut de qui es va enamorar als 17 anys i amb qui finalment es va casar, Letícia va deixar de buscar relacions estables.

Letizia de jove
Letícia de jove

Durant aquella època, després del seu divorci, Letícia va posar en diverses ocasions per a un pintor cubà anomenat Waldo Saavedra. Ella i Saavedra es van conèixer durant els seus estudis de postgrau a Mèxic, i l'artista la va animar a posar sense roba. El mateix pintor va aclarir que eren molt amics i que li va prendre diverses fotografies que després utilitzaria per als seus quadres.

Felipe paga per fer desaparèixer unes fotos compromeses

El quadre més destacat producte d'aquelles fotos porta el nom de 'La Maja'. I en ell Letícia és la protagonista, apareixent sense roba de cintura per a dalt.

La Maja Letizia
La Maja Letícia

Tanmateix, totes aquestes obres i fotos, algunes d'elles bastant pujades de to, van acabar en mans del rei Felip VI. El rei no volia que aquestes imatges veiessin la llum, així que es va assegurar que desapareguessin per complet. Va tancar una sèrie d'acords amb la seva gent de confiança perquè desapareguessin. Ara estan guardades amb pany i clau en la Zarzuela, lluny de mirades indiscretes.