La coronació de Carles III d'Anglaterra i Camil·la Parker-Bowles el passat 6 de maig a l'Abadia de Westminster de Londres -el lloc on la Royal Family oficia sempre totes les seves grans cerimònies- va ser tot un èxit, però ara tot va més enllà. His Majesty The King Charles The Third haurà de repetir l'acte, encara que no s'espantin, no haurà de ser a l'Abadia de Westminster. La qüestió és que Carles III haurà de rebre ara una nova corona continuant la tradició de la seva mare en la seva última cerimònia de coronació, quan unes setmanes després que li posessin la corona de Sant Eduard al seu cap li van posar, en un altre lloc, una corona molt especial.
L'enclavament no és cap altre que Escòcia, i és que a més de ser rei d'Anglaterra, Carles III és el rei d'Escòcia. Aviat -encara no hi ha data 100% oficial-, Sa Majestat haurà de rebre la corona a Escòcia en una altra cerimònia que s'espera amb molta pompa, encara que no tan multitudinària com la de Westminster. Tot succeirà a Edimburg, concretament a la catedral de St. Giles. Allà, al rei i a la seva dona els seran presentades les joies d'Escòcia, fetes servir en la coronació dels reis d'Escòcia des de temps de María Estuard.
Les diferències amb la coronació d'Anglaterra seran bastant perceptibles, començant pel vestit. Igual com va fer la Reina Elisabet II, Carles optarà, molt probablement, per un abillament molt més discret que l'increïble outfit amb el qual va acudir a la cerimònia del sisè de maig. El monarca es posarà maco i refinat, però sense ser res de l'altre món amb tal de rebre la corona d'Escòcia de les mans no de l'arquebisbe de Canterbury, sinó del degà de Thistle. Una corona que, lluny de ser de plàstic o d'or fake, és real 100%. Molt molt bona qualitat la d'aquesta peça de luxe, confeccionada al segle XVI per a Jaume V d'Escòcia i que continua utilitzant-se en la cerimònia d'obertura del parlament escocès.
Visita al Jardí de la Coronació
Els Reis d'Anglaterra i Escòcia segueixen sense parar amb la seva agenda reial, que no para quieta ni un dia. Ahir, per exemple, entre altres coses, van visitar el Jardí de la Coronació, un imponent parc-jardí que els han fet als Reis en honor a la coronació del passat 6 de maig. Les imatges que va proporcionar Buckingham eren fenomenals i, en elles, podíem veure Their Majesties amb una actitud molt còmplice entre ells mentre estaven envoltats de naturalesa i de diferents obsequis que els van preparar els organitzadors. Un d'aquests era ni més ni menys que una rèplica en forma de pastís dolç de la corona de Sant Eduard, la qual es va enfundar El Rei a Westminster. Segur que era molt llaminera!