EnBlau ha tingut accés a la primera fotografia del rei emèrit Joan Carles I de cacera. Hem estat analitzant i tirant d'hemeroteca i hem trobat una fotografia on apareix amb un porc senglar als seus peus mort i una escopeta de caça. Per la imatge es pot veure un Joan Carles molt jove que ja, des de ben petit, s'ho passava bé disparant durant les seves estones de lleure. El mateix franquista i Duc de Pastrana ensenya la fotografia que guarda emmarcada i firmada en el seu Palau del Castañar, a Toledo

En un reportatge per la televisió de Castella-la Manxa, el Duc ens situa: "Aquí està el nostre Rei, quan era jove, un nen, amb la primera peça de caça major que va aconseguir aquí des del Castañar". El periodista que l'acompanya li comenta de forma irònica: "Des d'aquest porc senglar fins el darrer elefant, molt ha caçat". I Pastrana respon: "Bé, pobre senyor, la que li han muntat per matar un elefant". La gravació és del 2014, dos anys després de l'escàndol de l'emèrit a Botswana amb una escopeta i un elefant mort després d'haver-lo matat.

Foto Cacera Joan Carles

La fotografia d'un jove Joan Carles I caçant porcs senglars

Podeu veure i escoltar a partir del minut 3 les explicacions del Duc de Pastrana

El Castañar, actualment, encara mostra orgullós que és una finca de caça, sobretot de porcs senglars i cérvols. A través de la seva pàgina de facebook llueixen els animals assassinats com si fossin un trofeu i organitza caceres que ja tenen dates marcades en el calendari d'ara fins a finals d'any. En les imatges es poden veure caps de cérvols degollats o porc senglars amb un ferro travessat. Des d'homes i dones fins a un públic jove i fins i tot menors d'edat es fotografien al costat d'aquests animals esquarterats.

Caça

Cervols morts

Fotografies del Facebook públic i oficial del Castañar

Unes imatges que contrasten amb la preservació que fan d'altres animals com el linx ibèric, un felí proper als grans carnívors com tigres o lleons, més que als gats. Els linxs felins del gènere Lynx, es varen originar fa 3,2 milions d’anys a Nord-Amèrica, i van patir a posteriori una dispersió i especiació per Euràsia. Les quatre espècies actuals de linx presenten unes característiques comunes: orelles amb un floc de pèls llargs a la punta coneguts com a pinzells, presència de barbes i d’una cua curta.

La Reina Sofia fa dies que no es passa pel Castañar. Té lògica, el seu marit Joan Carles, tal com explica Socialité, està amb la seva amant. Però l'emèrita també coneix el Duc de Pastrana i ha estat a la finca més d'una vegada. Mentre Joan Carles es trasllada fins allà per caçar o gaudir amb l'amant, Sofia ho ha fet per l'alliberació de linxs ibèrics i promovent la recuperació d'aquesta espècie.

Aquesta finca, construïda l'any 1904, està situada a la carretera de Pulgar a Mazarambroz, Toledo. Tot l'espai ocupa 11.500 hectàrees i està dividida en dues parts: una de 7.000 que pertany a José Finat, Duc de Pastrana, i una altra de 4.500 del seu germà Rafael. En el cas de Joan Carles, s'ha allotjat al palau del duc amb qui guarda una bona relació des de fa anys. Tan sols per accedir hi ha quatre quilòmetres de passadís envoltats de vinyes i fauna animal. 

La finca ha obert les portes, en més d'una ocasió, als mitjans de comunicació. Una de les darreres vegades va ser al programa España Directo de TVE. El mateix Duc ensenya les habitacions més senyorials com la de matrimoni amb un llit majestuós o un bany de marbre amb una banyera enorme.