En un record nostàlgic que ens transporta a la dècada dels 60, recordem l'entrevista exclusiva de la revista 'Lecturas' en la qual Grace Kelly, la icònica actriu de Hollywood convertida en princesa de Mònaco, va compartir detalls fascinants sobre la seva vida al Principat el 1968. En aquella època, l'esposa del príncep Rainier era un llibre obert i els misteris de la reialesa semblaven estar en vista de tots. Però avui, 55 anys després, amb Charlene Wittstock ocupant el mateix lloc, l'hermetisme i el secretisme són moneda corrent a Mònaco.

A diferència de Grace, la princesa Charlene ha estat una figura misteriosa des de la seva arribada a la reialesa monegasca. Fa dos anys, va desaparèixer de la vida pública i les explicacions oficials sobre la seva absència van deixar més preguntes que respostes. Es van esmentar problemes de salut, cirurgies fallides i fins i tot depressió i addicció als somnífers, però tot això es va revelar mesos després quan es va descobrir que estava confinada en una clínica de rehabilitació a Suïssa. En comparació, l'accessibilitat de Grace era sorprenent, i la seva relació amb la premsa i el públic era molt més oberta.

Contrastant paladars de les consorts de Mònaco

En l'esmentada entrevista amb 'Lecturas', Grace Kelly va compartir detalls dels seus menjars al Palau Grimaldi. Encara que no cuinava, ella suggeria els plats i tenia un equip de cuina dedicat a complaure els seus gustos. "Des de fa 12 anys tinc Charles com a cap de cuina i a Pioche, el segon cuiner, que saben bé el que m'agrada. Adoro els plats del Midi i també el 'boeuf bourguignon (un guisat de vedella cuinat amb vi negre)'", va revelar Grace. "A l'estiu, encarrego molt sovint un bufet fred que es disposa a prop de la piscina i dinem al jardí mentre ens banyem", va agregar.

L'alimentació de Grace Kelly i la de Charlene Wittstock podrien considerar-se pols oposats. Mentre Grace gaudia de plats tradicionals com l'esmorzar anglès complet, amb salsitxes i cansalada, Charlene s'inclina cap a una dieta vegetariana i, en ocasions, pescetariana, basada en verdures, llegums i grans, evitant els productes d'origen animal. Es desconeix si la seva elecció dietètica està motivada per raons ètiques o pel seu passat com a esportista d'elit, però sempre sol·licita als seus xefs que preparin menjars lliures de sofriment animal.

Els sabors del Nadal

Així que, mentre Grace Kelly anhelava el seu 'boeuf bourguignon', Charlene Wittstock té una predilecció pels plats de peix. Durant les festivitats, no falten a la seva taula verdures fresques de temporada i plats de bacallà. El seu favorit és el Brandamincium, un guisat de bacallà amb ceba i all, típic del Nadal i la Quaresma. A més, a les passades festes, Charlene i els seus convidats van gaudir de Barbagiuan, un plat "cruelty-free", vegetarià, fet amb massa de farina farcida de bledes i formatge ricotta.

Les diferències entre Grace Kelly i Charlene, tant en les seves preferències alimentàries com en el seu nivell de privacitat, són evidents. Mentre que Grace era una figura més accessible que compartia el seu amor pel menjar tradicional i gurmet amb el públic, Charlene ha mantingut un perfil baix i una dieta vegetariana per defensar el seu compromís amb la lluita pel benestar dels animals, representant una princesa més moderna i conscient del medi ambient, però més distant amb el poble monegasc.