Guillem d'Anglaterra serà, en el futur, el rei més poderós d'Occident, però el peatge que pagarà per assolir la fita està sent ben car. No és una vida fàcil, la seva. La tràgica mort de la seva mare Diana, també la humiliació del seu pare Carles III amb l'amant Camil·la Parker Bowles, la guerra fratricida amb el seu germà Enric, i ara el càncer de la seva dona Kate Middleton i, de retruc, el del monarca i progenitor. 41 anys de muntanya russa. De traumes de tota mena. Alguns els porta impresos a la pell, en el sentit literal. 

L'hereu del tron no en parla sovint d'un d'aquests incidents, com aquell que va patir quan només tenia 8 anys. Era l'any 1991, i estudiava en règim d'intern en un col·legi de Berkshire. Un company del centre el va ferir, clavant-li un cop amb un pal de golf. Pel que sembla, accidentalment, però la nata va ser important. Li va obrir un trau de grans dimensions en tot el front, pocs centímetres per sobre de l'ull esquerre. El van traslladar d'urgència a l'hospital Royal Berkshire Hospital de Reading, on li van cosir el desastre. Com a record, una cicatriu que no ha desaparegut. En aquella època tenia més cabells, és l'única diferència. Encara és ben visible.

La cicatriu de Guillem / Univision

En Guillem, que fa uns dies assistia al casament del multimilionari i amic Hugh Grosvenor capcot i en solitari, ha continuat amb els seus compromisos a Cardiff, la capital de Gal·les. Es tractava d'una reunió a la Universitat Metropolitana, on es parlava dels beneficis de la utilització de les algues en diferents productes. Una conversa amb un dels empresaris convidats propiciava el record del royal d'aquell tràngol: li demanaven si li agradava jugar a golf i la seva cara canviava per complet: "Res de golf per a mi", confessava, mentre s'assenyalava la marca de l'impacte. I afegia que, des d'aquell dia, aquest esport havia quedat desterrat de la seva existència: mai més ha tocat un pal. 

Guillem, a Cardiff / GTRES

La forma de la cicatriu genera bromes al Regne Unit: en Guillem es va avançar a J.K.Rowling i a 'Harry Potter', esculpint-se una similar a la de la saga fantàstica. De fet, així la nomena ell mateix: la marca de Harry Potter. El primer llibre de la sèrie va sortir a la venda l'any fatídic de 1997 (la pel·lícula, però, no arribaria fins al 2001). Fatídic, sí, perquè si al mes de juny naixia un fenomen mundial amb segell britànic, el 31 d'agost moria de manera violenta un altre mite: Lady Di. Aquesta cicatriu és més dura de pair i d'ocultar. Encara en sagna, de tant en tant, de les maneres més insospitades. 

Guillem d'Anglaterra / GTRES
La cicatriu de Harry Potter / Youtube

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!