El príncep Guillem d'Anglaterra i el rei Felip VI d'Espanya, ambdós representants de monarquies amb segles d'història, comparteixen més similituds de les que es podrien pensar a primera vista. Tanmateix, malgrat els seus rols paral·lels com a royals europeus i els seus vincles familiars que es remunten a la reina Victòria, la relació entre aquests dos líders reals sembla ser sorprenentment distant.
La raó principal darrere d'aquesta falta de proximitat entre Guillem i Felip VI sembla radicar en la tensa relació entre les seves respectives esposes, Kate Middleton i Letizia Ortiz. Ambdues dones, provinents de famílies de classe mitjana, han aconseguit ascendir a posicions de gran influència dins de les seves respectives cases reials. No obstant això, les seves interaccions públiques han estat notablement fredes, generant especulacions sobre una possible rivalitat.
Dos estils, dos enfocaments
Kate Middleton, ara princesa de Gal·les, s'ha guanyat l'afecte del públic britànic amb el seu enfocament més tradicional i la seva dedicació a causes benèfiques, seguint els passos de la seva difunta sogra, la princesa Diana. D'altra banda, Letizia Ortiz ha adoptat un estil més modern i directe al seu paper com a reina d'Espanya, trencant amb certs protocols establerts. Aquesta diferència en els seus enfocaments i personalitats sembla haver creat una barrera invisible entre les dues dones, el que al seu torn ha afectat la relació entre els seus esposos. És per aquesta raó que les trobades públiques entre Kate i Letícia han estat objecte d'intens escrutini per part dels mitjans, que no han dubtat a assenyalar l'aparent falta de química entre ambdues.
Escenes controvertides i rumors persistents
Un exemple clar d'aquesta tensió es va evidenciar durant la visita dels reis d'Espanya al Regne Unit el 2017. En diverses ocasions, es va observar com Kate i Letícia evitaven mirar-se directament i tenien interaccions limitades, malgrat trobar-se al mateix lloc. Aquest comportament no va passar desapercebut i va alimentar encara més els rumors d'una relació distant. Un altre incident controvertit va passar el 2019 durant la investidura de Felip VI com a cavaller de l'Ordre de la Lligacama a Windsor, on es va percebre certa fredor en el tracte entre ambdues, especialment notòria en la postura rígida que mantenien durant el passeig en carruatge compartit, el que es va interpretar com a indici que a Kate no li simpatitza Letícia.
La falta d'una relació propera entre Guillem i Felip VI, influïda per la tensió entre les seves esposes, podria tenir implicacions més enllà del personal. En un món on la diplomàcia real continua jugant un paper important en les relacions internacionals, l'absència d'un vincle fort entre aquests futurs monarques podria afectar la col·laboració entre els seus respectius països en el futur.
Tanmateix, és important destacar que, malgrat aquestes tensions, ambdues cases reials mantenen una relació cordial i respectuosa en l'àmbit públic. Recentment, es va informar que Felip i Letícia van enviar els seus bons desitjos a Kate Middleton després del seu diagnòstic de càncer, demostrant que, més enllà de les diferències personals, hi ha un sentit de solidaritat entre les famílies reials.