No existeix la monarquia perfecta. Per si mateixes totes són imperfectes, la d'Anglaterra també. Encara que molts es pensen que el regnat d'Elisabet II durant 70 anys va ser un camí de roses, la realitat diu una altra cosa. Múltiples escàndols ja no tan sols de Carles III, sinó de la institució per si mateixa. Com pot ser que no s'hagin adaptat al segle XXI acollint una de les principals necessitats de la societat actual? La salut mental és un dels temes més candents, i més ara que fa pocs dies vam celebrar el seu Dia Mundial. Harry, el fill menor del rei, acaba d'enviar un dard brutal a la seva família. Molt dur.
Ha estat en el marc d'una xerrada a la cimera Masters of Scale celebrada a San Francisco. Allà, el duc de Sussex, marit de Meghan Markle, ha parlat sense embuts sobre salut mental i monarquia en un discurs interessantíssim que reproduirem. "La teràpia em va obrir els ulls, em movia pel món pensant que només hi havia una manera de viure i la teràpia va ser el que va esclatar aquesta bombolla", explicava Enric referent a la seva abrupta sortida de la família reial britànica. El príncep es referia a l'episodi de principis de 2021, on Elisabet va confirmar que ni Meghan ni el propi Enric, el seu fill, no continuarien representant "La Firma".
… and then Prince Harry made a surprise appearance and the Black corner of the conference screamed! #MastersofScaleSummit pic.twitter.com/gYiKq5K7fU
— Myles Worthington (@MylesTW) October 20, 2022
Harry, en plena conferència, continuava posant el dit a la nafra, i ben fet que feia. "Quan vaig perdre a la meva mare em vaig tancar en les meves emocions i aquest fet ha tingut un gran impacte en tots els aspectes de vida, tant en allò personal com allò professional", confessava. I és que, per aquell llavors, Harry tampoc no va rebre ajuda professional de la Casa Reial, que tanmateix sí que destinava el seu pressupost a comprar desenes de cavalls per a la quadra d'Elisabet II o en el propi exèrcit. El cert és que de Windsor no sortia ni un sol euro perquè Harry pogués tractar els seus problemes emocionals. Ni en el cas de la mort de la seva mare quan ell tenia 12 anys ni en el cas de la separació traumàtica de la vida reial de la seva família. Harry ho acabaria pagant de la seva butxaca, igual que Meghan. I és que ella també ha anat en diverses ocasions al psicòleg: i això no és res dolent, simplement és una cosa necessària en la societat d'avui dia, on un 25% dels joves prenen psicofàrmacs.
Meghan Markle i la seva desagradable experiència televisiva
La dona de Harry, amb qui es va casar el maig del 2018, va revelar recentment que també havia acudit a teràpia. Li ho va reconèixer a Paris Hilton, en una entrevista que aquesta realitza al podcast Archetypes. Allà, la nord-americana es va obrir profundament explicant la seva experiència televisiva. A finals de la dècada dels 2000, Meghan era un simple 'pongo'. En un concurs similar al d''Allá Tú', la duquessa de Sussex obria i tancava capses amb premis que ella mai no s'emportava. Un maniquí televisiu en tota regla. "Només m'apreciaven per la meva bellesa, no pel meu cervell. Era tractada com una ximpleta", se sincerava. Tu ets molt més, Meghan. Ets molt gran. I la família reial britànica no t'aprecia, no t'ajuda: només pals a les rodes.
Abans de treballar en la sèrie #Suits, Meghan Markle va ser l'hostessa del concurs 'Deal or not deal'. Descobreix en quines altres sèries hem vist a la promesa del príncep Harry https://t.co/wBfrVGLgWZ pic.twitter.com/Qk6kYQZxso
— objetivotv (@objetivotv) November 29, 2017