No serà fins el pròxim 8 de maig quan sortirà a la venda el llibre 'King Corp. El imperio nunca contado de Juan Carlos I' escrit per José María Olmo i David Fernández, de l'editorial Libros del K.O. Tanmateix, ja han començat a transcendir alguns dels paràgrafs més polèmics. Per exemple, el que explica una estafa de la qual va ser víctima el rei emèrit Joan Carles I. Un episodi en el qual, a més, els autors revelen una sèrie de pagaments que haurien rebut la infanta Cristina i altres membres de la família reial per part d'un coronel de l'Exèrcit de l'Aire.

La informació apareix precisament en un capítol titulat 'La estafa'. I en ell s'explica com l'industrial mexicà Allen Sanginés-Krause li va estafar 20 milions d'euros a l'emèrit. Certament no és una quantitat gaire elevada en comparació amb tot el que s'ha emportat el pare del rei Felip VI, però sempre és curiós escoltar una història d'un estafador estafat.

Així va estafar Allen Sanginés-Krause el rei emèrit Joan Carles I

Allen Sanginés-Krause va estudiar en l'Institut Tecnològic Autònom de Ciutat de Mèxic i es va doctorar en Economia a la Universitat d'Harvard el 1987. I a partir de llavors va començar a buscar la manera de fer fortuna, trobant en el rei Joan Carles I una bona oportunitat. "Va començar una llarga carrera al món de la banca d'inversió", relaten els autors. El seu objectiu era posar-se a l'altura de personatges rics com "Juan Abelló, Juan Miguel Villar Mir, les germanes Koplowitz o la família Botí".

És així com Sanginés-Krause es converteix en l'eina de Joan Carles per blanquejar 20 milions d'euros. "Si Joan Carles I necessita trobar una esquerda en el sistema per introduir uns 20 milions d'origen opac sense que saltin les alarmes dels organismes contra el rentat de capitals, Sanginés-Krause és el millor professional al seu abast per fer-ho. El tracte es tanca passejant pels dominis del castell d'Irlanda. El rei ha trobat una sortida per a uns fons que li cremaven a les mans", relaten Olmo i Fernández.

Joan Carles I i Assir
Joan Carles I i Assir

Les infantes Cristina i Elena es beneficien dels diners opacs de Joan Carles

Però Joan Carles no és l'únic beneficiat. Les infantes Elena i Cristina, així com els fills d'ambdues, recorren a aquests fons per a algunes de les seves despeses. "El 2017 (...) Sanginés-Krause injecta més diners a la seva caixa B per una nova via: almenys des de 2015, l'empresari mexicà transfereix fons al rei a través d'un dels seus ajudants de camp en la Zarzuela, el coronel de l'Exèrcit de l'Aire Nicolás Murga. Els diners arriben a un compte del militar a Ibercaja i des d'allà surt per pagar factures privades del rei i la seva família. les infantes Elena i Cristina i els fills d'aquestes utilitzen aquests fons durant anys per comprar cavalls, pagar viatges i sufragar fins i tot desplaçaments per Madrid en Uber".

La història no acaba bé per a Joan Carles. Els diners s'esfumen i Sanginés-Krause al·lega que ha realitzat males inversions. "La situació fa un gir inesperat a la primavera de 2018. En una de les seves habituals amb Sanginés-Krause, el rei pregunta per l'evolució dels 20 milions d'euros que li ha confiat. Ha transcorregut gairebé un any des que li va lliurar els diners i no ha rebut cap notícia", revela el text. "L'inversor mexicà li explica que la inversió ha estat un desastre. Els diners s'han esfumat i no poden fer res per recuperar-los. No hi ha manera de desfer la inversió i reintegrar-li els fons", conclouen sobre l''estafa' l'emèrit.