El llibre 'King Corp. El imperio nunca contado de Juan Carlos I’ (libros del K.O.), escrit per José María Olmo i David Fernández encara no ha sortit a la venda, però ja està donant molt de què parlar. La publicació, fruit de la investigació dels dos autors esmentats, va ser notícia la setmana passada després que ElConfidencial tragués a la llum alguns fragments en els quals es revelava el nom d'Alejandra, una filla bastarda que el rei emèrit Joan Carles I havia tingut amb una aristòcrata espanyola i de la qual fins ara no s'havia dit res.
No obstant això, no és l'únic escàndol relacionat amb el pare del rei Felip VI que apareix al llibre. I no només això: en un d'ells també es parla de les infantes Cristina i Elena i dels fills d'aquestes, i de com utilitzaven diners opacs de Joan Carles per a algunes de les seves despeses.
La informació apareix en el segon episodi. Es titula 'L'estafa', i en ell es relata com l'industrial mexicà Allen Sanginés-Krause li va estafar 20 milions a Joan Carles l. Pel que sembla, Sanginés-Krause es va oferir a l'emèrit per gestionar-li aquests 20 'quilos'. Però passat un temps Joan Carles no rep notícies dels diners. I quan li pregunta al seu col·lega sobre l'assumpte, aquest li diu que ha realitzat una mala inversió i que els diners han desaparegut.
Després d'estudiar en l'Institut Tecnològic Autònom de Ciutat de Mèxic, Allen Sanginés-Krause i doctorar-se en Economia a la Universitat d'Harvard el 1987, va començar "una llarga carrera al món de la banca d'inversió" en la qual es va relacionar amb algunes de les persones més poderoses. Tanmateix, la seva fortuna s'allunyava de les més altes com podien ser les de "Juan Abelló, Juan Miguel Villar Mir, les germanes Koplowitz o la família Botí". I el seu objectiu era posar-se a l'altura de tots ells.
Viatges, cavalls i fins i tot Uber per a les infantes i els seus fills pagats amb diner negre
Tant va ser així que no va dubtar a col·laborar amb Joan Carles quan aquest últim va contactar amb el banquer. "Si Joan Carles I necessita trobar una esquerda en el sistema per introduir uns 20 milions d'origen opac sense que saltin les alarmes dels organismes contra el rentat de capitals, Sanginés-Krause és el millor professional al seu abast per fer-ho. El tracte es tanca passejant pels dominis del castell d'Irlanda. El rei ha trobat una sortida per a uns fons que li cremaven a les mans", escriuen Olmo i Fernández.
Allà comença una relació que acabaria amb aquests 20 milions d'euros esfumats. No obstant això, abans que desapareguessin hi va haver temps perquè Sanginés-Krause li ingressés bones quantitats. I que algunes d'elles fossin utilitzades per les infantes i els seus fills. "El 2017 (...) Sanginés-Krause injecta més diners a la seva caixa B per una nova via: almenys des de 2015, l'empresari mexicà transfereix fons al rei a través d'un dels seus ajudants de camp en la Zarzuela, el coronel de l'Exèrcit de l'Aire Nicolás Murga. Els diners arriben a un compte del militar a Ibercaja i des d'allà surt per pagar factures privades del rei i la seva família. les infantes Elena i Cristina i els fills d'aquestes utilitzen aquests fons durant anys per comprar cavalls, pagar viatges i sufragar fins i tot desplaçaments per Madrid en Uber".
'L'estafa' a Joan Carles I
I què va passar amb els diners? "La situació fa un gir inesperat a la primavera de 2018. En una dels seus habituals amb Sanginés-Krause, el rei pregunta per l'evolució dels 20 milions d'euros que li ha confiat. Ha passat gairebé un any des que li va lliurar els diners i no ha rebut cap notícia". I a continuació, 'l'estafa': "L'inversor mexicà li explica que la inversió ha estat un desastre. Els diners s'han esfumat i no poden fer res per recuperar-lo. No hi ha manera de desfer la inversió i reintegrar-li els fons".