Joan Carles I va tornar a Espanya el mes de maig passat per participar en les regates de Sanxenxo, que finalment no van poder celebrar-se a causa de les condicions climatològiques. Tanmateix, la veritable raó del viatge de l'emèrit era una altra, "arreglar papers". L'exmonarca va estar a Galícia, Vitòria i Barcelona de la forma més discreta possible. Els seus moviments pràcticament no van transcendir a la premsa. La seva intenció és vendre diverses propietats que té al seu nom o a nom de tercers per solucionar l'herència a les seves filles. No vol més problemes.

S'ha parlat en diverses ocasions de portar Juan Carlos de tornada a Espanya, tanmateix, en el dia d'avui i amb els seus problemes de mobilitat, és una cosa que l'exmonarca no té tan clara. El règim fiscal dels Emirats Àrabs beneficia el seu patrimoni, al contrari que el d'Espanya. Els seus gairebé dos mil milions d'euros estan a bones mans.

infanta elena amb juan carlos efe
infanta elena amb juan carlos efe

El marit de Sofia té l'herència gairebé llesta. Tot el seu patrimoni serà per a les seves dues filles, la infanta Elena i Cristina. Felip VI va renunciar a l'herència del seu pare quan els va esquitxar el cas Noós per no fer més malbé encara la imatge de la corona. Probablement Leonor renunciï a la llegítima quan compleixi la majoria d'edat. Per tant, Elena i Cristina en rebran mil milions d'euros cada una.

Cristina i Elena heretaran una fortuna oculta en paradisos fiscals

La infanta Cristina ho té molt més fàcil, ja que en tenir el seu domicili fiscal a Suïssa no tindrà cap tipus de problema. Més complicada estaria l'herència d'Elena, ja que ella té el domicili fiscal a Espanya i aquests diners hauria de passar per Hisenda. Es quedaria sense una gran part dels seus diners. Tanmateix ja maquina un pla perfecte perquè això no succeeixi. Convertiria a Froilán en l'hereu, que es troba a Abu Dhabi i ella figuraria com a administradora única d'aquesta quantitat.

La infanta Elena visita Froilán i Juan Carlos
La infanta Elena visita Froilán i Juan Carlos

Tal com informen fonts properes la Família Reial, "tot es farà al marge de la Hisenda Pública espanyola, ja que les gestions pertinents es duran a terme des de Suïssa i Regne Unit, on hi ha els comptes de Juan Carlos i d'on procedeixen els bancs que les porten."

Encara que fins a 2014, a causa de la seva condició de rei, gaudia de la inviolabilitat, el New York Times li va atribuir una fortuna, oculta en paradisos fiscals, pròxima als 2.000 milions d'euros, casualment la mateixa quantitat que heretarien Elena i Cristina. Però l'emèrit estava protegit. Són els periodistes José Olmo i David Fernández els que desgranen tota aquesta història al llibre més polèmic dels últims anys sobre l'emèrit, 'King Corp'.