Letizia s'ha reunit amb els seus assessors per millorar alguns punts de la imatge que dona davant de la ciutadania. És una de les reines més elegants i sempre ha rebut crítiques positives respecte a la figura que exerceix, però mostra una imatge freda i calculadora, molt controladora. No empatitza amb els espanyols i per això vol apostar per un canvi revolucionari. Gràcies al cas Noós, que si no és per la ràpida actuació dels reis acaba amb la corona, la mare de Leonor i Sofia ha pogut desvincular-se de la família del seu marit. Durant anys ha pogut retenir-los, però s'han atipat de la situació i han començat a revelar-se contra ella, a qui culpen de tots els seus mals.

Casa Reial es va dividir en dos bàndols clarament diferenciats. D'una banda, els reis amb les seves filles, i per un altre, les infantes amb els seus fills, i Juan Carlos. La reina Sofia és neutral. No està d'acord amb l'actitud de la seva nora, però no pot perjudicar el regnat del seu fill, l'amor de la seva vida.

La infanta Elena visita Froilán i Juan Carlos

Letizia i Felipe no han participat en cap dels actes familiars que s'han celebrat en els últims anys. Han intentat desvincular-se totalment de Joan Carles I, com si no el coneguessin de res, una humiliació després de l'altra. Encara que això ho ha fet més aviat la reina, ja que en alguna ocasió s'ha filtrat una fotografia del rei abraçant el seu pare perquè abans que rei és fill i de vegades pot més el poder que el deure.

La infanta Elena vol que Joan Carles torni a Espanya

Felipe ha discutit en diverses ocasions amb Letizia pel mateix tema, la tornada de Joan Carles I. Sempre que aquest comunica que tornarà a Espanya per algun motiu, la reina s'estira dels cabells. No suporta que l'emèrit pugui ser a prop. Les infantes Elena i Cristina tenen clar que ho volen de tornada. Sempre el visiten a Abu Dhabi i l'acompanyen als seus compromisos. Han parlat en diverses ocasions amb el seu germà, el marit de Sofia no pot morir fora del seu país.

El rei s'ha reunit en diverses ocasions amb Pedro Sánchez, actual president del Govern, per demanar-li que faciliti la tornada de Juan Carlos, però aquest s'ha negat en rotund. La primera condició que posa és que s'humiliï i demani perdó a tots els espanyols per tots els delictes que va cometre, alguna cosa, que l'emèrit no està disposat a fer.

infanta elena amb juan carlos efe

Les pròximes eleccions del 23 J donen la victòria a Feijoó, president del Partit Popular, que s'ha mostrat molt disposat a facilitar el retorn de l'emèrit. Segons ha pogut conèixer elcierredigital.com, la infanta Elena ha "mostrat el desig que el seu pare torni a Espanya. Estan intentant tots que torni". Dins d'aquest "tots", s'inclouria el propi Felip VI.

"Hi ha hagut acostaments per part de la Família Reial amb Feijóo per si, en el suposat cas que el PP guanyés les pròximes eleccions del 23 de juliol, poguessin arribar a una entesa perquè el rei emèrit torni a Espanya. Sembla ser que Felip VI està transmetent als seus més pròxims que, atesa l'avançada edat del seu pare (85 anys), vol tenir-lo a prop. Per a ell seria un gran disgust si el seu pare mor a l'estranger", expliquen fonts de l'entorn de 'elcierredigital.com'.

De moment el rei emèrit vol passar llargues temporades a Espanya, encara que sense sobrepassar el límit de 186 dies per poder tributar a Abu Dhabi, règim fiscal que beneficia el seu alt patrimoni