La imatge que desprenen alguns membres de la casa reial posa en dubte el seu veritable respecte als ciutadans que els han mantingut des de sempre. Per exemple, el que tenen el rei emèrit Joan Carles i la infanta Cristina. Mai no han tingut problemes en declarar el seu amor a la pàtria mentre han rebut un suculent sou públic. Tanmateix, tampoc no els han tingut a l'hora d'evadir impostos. No és cap secret que Joan Carles s'ha passat la vida ocultant diners al fisc. Mentre que Cristina, directament, ha establert el seu domicili a Suïssa, evitant així l'escrutini d'Hisenda.

La infanta Elena en canvi, sí ha mantingut el seu domicili fiscal a Espanya, encara que això impliqués haver de pagar l'Agència Tributària. Tanmateix, no és or tot el que resplendeix. Elena, que sempre ha donat mostres del seu espanyolisme amb els seus barrets amb banderetes i els seus múltiples gestos patriòtics, també ha tingut problemes per retre comptes amb les arques públiques.

Infanta Elena España GTRES

La infanta Elena va ser en la llista de morosos d'Hisenda

Així ho demostra la presència de la infanta Elena en la llista de morosos que sol publicar Hisenda. Va passar el 2012, a causa d'un deute generada per l'empresa Global Cinoscéfalos, ascendent a 510 euros. L'empresa va ser fundada per la infanta juntament amb germans Carlos i Javier García Revenga el 2007.

Inicialment, Elena va ser administradora i posteriorment es va convertir en propietària única de la companyia el novembre d'aquell any. Encara que va estar activa durant vuit mesos, el seu tancament no es va dur a terme adequadament, i va continuar registrada en el Registre Mercantil per un temps, període en el qual Elena figurava com a única propietària amb un capital fixat en 3.600 euros.

infanta Elena Europa Press

Zarzuela es va encarregar de solucionar l'assumpte

Quan l'Agència Tributària va detectar el deute, va intentar contactar amb ella sense èxit inicial. Segons el portaveu de la Casa Reial, Javier Ayuso, per al diari Cinco Días, el problema va sorgir a causa d'un malentès sobre la responsabilitat de liquidar l'empresa. Els advocats de la infanta Elena van assumir que el departament jurídic de la Casa Reial s'encarregaria dels tràmits, mentre que aquest últim va creure que la responsabilitat requeia en els assessors legals d'Elena.

En resposta a la situació, es va anunciar que s'havien iniciat els tràmits per liquidar el deute pendent. Tanmateix, l'assumpte va quedar en un limbe informatiu, i mai no es van proporcionar més detalls públics sobre el desenllaç final de la qüestió. Es pressuposa que Elena finalment va complir les seves obligacions fiscals, encara que el maneig discret del cas per part de la Casa Reial va generar especulacions sobre la seva resolució definitiva.