La vida de la infanta Elena sempre ha estat molt discreta amb la seva vida privada. Des que es va divorciar de Jaime de Marichalar no se li ha conegut cap altra parella. La germana de Felip VI s'ha centrat en els seus pares i en els seus fills, a més s'ha donat suport sempre en els seus grans amics, molts d'ells rostres coneguts de les altes esferes, com Isabel Preysler, entre d'altres. Potser per això, la filla de Juan Carlos freqüenta els mateixos locals que ells. De forma privada i discreta, Elena de Borbón també ha passat algunes temporades per la clínica Buchinger.
La infanta Elena visita la coneguda clínica dels famosos quan inicia una temporada, per exemple després de l'estiu, abans de tornar a Madrid per posar-se a punt. En alguna ocasió, especialment quan es va divorciar de Jaime de Marichalar o quan els seus fills li donaven massa problemes, Elena va patir variacions importants en el seu pes a causa de situacions d'estrès i ansietat. A Buchinger perd els quilos que necessita i fa una neteja del seu cos.
La infanta Elena és clienta habitual de la clínica Buchinger
La clínica es troba a Marbella i està de moda entre les celebritats, però també en persones de les altes esferes. La primera en freqüentar aquest centre va ser Carmen Sevilla, però s'han vist a altres rostres coneguts com a Tamara Falcó, Isabel Preysler, Mario Vargas Llosa o Jorge Javier Vázquez.
En aquesta clínica es realitza dejuni terapèutic, un mètode que ha demostrat ser efectiu. Sovint, celebritats acudeixen al centre per seguir un pla de desintoxicació, romanent diversos dies al lloc. La clínica, que va celebrar el seu centenari el 2020, va tenir entre les seves primeres clientes famoses Carmen Sevilla. Va ser fundada pel metge alemany Otto Buchinger, que va desenvolupar el mètode del dejuni a partir del tractament d'un pacient, la qual cosa va marcar l'inici de les dues clíniques que existeixen actualment. Aquestes clíniques atenen unes 6.000 persones a l'any.
La gestió de la clínica ha passat a la quarta generació, liderada per Katharina Rohrer-Zaiser i Victor Wilhelmi. El mètode distintiu de Buchinger es basa en la privació d'aliments, o dejuni, amb una estança recomanada de 14 dies, durant els quals els pacients consumeixen únicament brous, sucs i infusions en els primers 10 dies. El cost d'aquestes dues setmanes varia entre 5.000 i 30.000 euros, depenent de l'habitació. Per a aquells que prefereixen una opció menys estricta, la clínica també ofereix una dieta hipocalòrica d'aproximadament 800 calories diàries.