Molt s'ha parlat i escrit sobre la presumpta filla que el rei va tenir amb una aristòcrata als anys 70 de la qual s'informa al llibre King Corp., escrit per José María Olmo i David Fernández.. Tanmateix, el cert és que la investigació és una mina d'or sobre els assumptes tèrbols que el rei emèrit Joan Carles ha ocultat a Espanya al llarg dels anys.
En un dels episodis, els autors parlen del patrimoni material de Joan Carles. No del monetari, que també, sinó de tots aquells objectes que haurien de ser de l'estat però que Joan Carles va ocultar i va vendre el seu aire per augmentar el seu compte corrent.
En aquest sentit, Olmo i Fernández subratllen que els regals que rebia l'emèrit haurien d'haver estat declarats i inclosos en la llista d'objectes de Patrimoni Nacional. De fet, Felip VI va imposar el 2014 a la seva família declarar cada any els regals "d'alt valor econòmic" que rebien per la seva presència en actes institucionals. Regals que, d'altra banda, rebien només per ser qui eren.
Joan Carles I no declarava els regals que rebia
Tanmateix, Joan Carles ha declarat durant anys el que li ha vingut de gust. La resta, encara que els rebia a nom de la casa reial i haurien d'haver estat declarats, se'ls quedava per gaudir-los al seu aire o directament els venia per transformar-los en diners.
Atenció a la llista d'objectes cedits a Patrimoni Nacional per part de Joan Carles que publica el llibre:
-Un llibre sobre el centenari de la Universitat Pontifícia Comillas.
-Una samarreta de la final de l'Europa League (2016) entre el Liverpool i el Sevilla.
-Un plat de porcellana.
-Un clauer.
-Uns bessons.
-Un poemari.
-Una capsa de nacre.
-Un llibre sobre el Defensor del Poble.
-Una escultura del Camí de Sant Jaume.
-Una daga.
-Una maqueta de vaixell.
Com apunten a El Confidencial, sembla la llista d'"un compte de Wallapop d'un lampista de Parla".
I mentrestant, Joan Carles s'oblidava de declarar un Hummer H2 groc de 325 CV valorat en 100.000 euros que li va regalar el rei Abdalá i que va vendre per 80.000 euros a Arturo Fernández, líder de la patronal madrilenya, o un Maserati Quattroporte II cortesia d'un xeic àrab.
Així mateix, assenyala el relat que al Patrimoni Nacional es llisten 721 rellotges de gran valor que han utilitzat monarques espanyols. Però cap d'ells no és de Joan Carles, que té una col·lecció de 400 unitats. Molts d'ells regals en actes oficials, va preferir guardar-los-hi.
Les infantes Cristina i Elena, hereves de la "casa d'empenyorament borbònica"
Un patrimoni que al llibre esmentat defineixen com la "casa d'empenyorament borbònica". "El sistema va funcionar durant dècades i va ser aplicat a tota mena d'actius de la Casa Reial i de l'Estat. Qualsevol objecte que estigués sota el control de Joan Carles I podia acabar convertit en diners amb què després pagava els viatges, restaurants, vols privats i nous objectes de luxe que no cobria la seva assignació oficial. El mètode operava al marge del pressupost declarat de la Zarzuela i els beneficis obtinguts no revertien en el Patrimoni Nacional... Era una manera d'aconseguir efectiu més ràpid que repatriar diners de Suïssa".
Diners que, per cert, rebran les seves filles, les infantes Elena i Cristina. Les dues a les quals no els pugen els colors per no haver renunciat a la seva herència i que no pensen tributar ni un euro al fisc espanyol. Cristina, perquè mantindrà la seva residència a Suïssa. Elena, enviant Froilán i Victoria Federica a Abu Dhabi perquè siguin els seus testaferros.