L'any 2015 va marcar un punt d'inflexió en la història recent de la monarquia espanyola. L'abdicació de Joan Carles I, motivada per una sèrie d'escàndols personals i financers, va sumir a la Casa Reial en una de les seves crisis més profundes. Des de comptes secrets en paradisos fiscals fins a episodis polèmics com l'assassinat furtiu d'elefants a Botswana, el regnat de l'emèrit va acabar embolicat en una capa de controvèrsia que va afectar tant la seva imatge com la de la institució que representava.

En aquest context, el seu fill, Felip VI, va ascendir al tron amb la intenció de netejar la reputació de la monarquia. Un dels gestos més significatius del nou rei va ser renunciar públicament a l'herència del seu pare. Encara que legalment no es pot rebutjar una herència en vida del causant, Felip va deixar clar que no volia rebre ni gestionar els béns ni els diners acumulats per Joan Carles, la procedència del qual estava en dubte.

Joan Carles firma abdicació

Felip VI es desvincula de l'herència de Joan Carles I

Aquesta decisió, encara que simbòlica, va tenir un impacte directe en les seves filles, la princesa Elionor i la infanta Sofia. En desvincular-se Felip de la fortuna del seu pare, ambdues quedarien excloses de qualsevol benefici econòmic relacionat amb el seu avi. Tanmateix, això no significa que les filles de Felip i Letícia quedin en una posició desfavorable. Molt al contrari, el futur d'Elionor i Sofia està assegurat gràcies a dues herències que les convertiran en milionàries.

La primera herència provindrà dels seus propis pares. Com a membres de la família reial, Felip i Letícia disposen d'un patrimoni significatiu, producte dels seus ingressos oficials i altres inversions personals. Aquest llegat garantirà l'estabilitat econòmica de les germanes, independentment de les polèmiques que puguin envoltar la resta de la família.

Elionor|Leonor i Sofia GTRES

Dues herències que les faran milionàries

La segona herència, i potser la més rellevant, està vinculada a la reina Sofia, mare de Felip VI. Encara que el seu paper com a consort de Joan Carles va ser discret, l'emèrita va acumular un patrimoni substancial durant dècades. Aquest capital, que va ser construït juntament amb l'emèrit, es repartirà eventualment entre Felip i les seves germanes, les infantes Elena i Cristina. En última instància, bona part d'aquests béns acabaran en mans d'Elionor i Sofia, consolidant la seva posició com dues de les figures més acabalades de la monarquia europea.

Paradoxalment, malgrat la renúncia de Felip VI, part dels diners d'origen qüestionable acumulats per Joan Carles I acabaran fluint cap als comptes del seu fill i les seves netes. Això planteja una contradicció per al monarca, que ha intentat desvincular-se de l'herència econòmica del seu pare, però no pot evitar que la seva descendència es beneficiï d'ella indirectament.