La infanta Sofia encara la recta final del primer any lluny de Zarzuela. L'UWC de Gal·les, l'internat elitista on va cursar el Batxillerat la seva germana Elionor, s'ha convertit en refugi inexpugnable per a la filla menor de Letícia i Felip. Se sap ben poc de com li van les coses a la infanta, que en un mes farà 17 anys, si més no de manera oficial. No hi ha imatges, no hi ha informes ni comunicacions del centre: tot el que sabem és a través del tafaneig incessant de comptes d'alumnes de l'escola, on sempre passen coses. Hi ha activitats a dojo. També festes. D'oficials i d'extraoficials, també. Sofia es desperta de la letargia royal barrejant-se amb la plebe VIP internacional.
Acabem de descobrir el naixement d'una passió per part de la benjamina. No pensin, però, en amors ni qüestions sentimentals, ens referim a una nova habilitat. Bé, d'aquella manera, veient els resultats, però que en el cas que ens ocupa ja és destacable: parlem del seu vessant com a cuinera, com a xef. Tinguin em compte que és una adolescent criada a base de sopa de bledes, quinoa i una dieta molt vigilada per les obsessions maternes. El seu coneixement culinari és més aviat pobre. A Gal·les, que no seria precisament la meca de la gastronomia, ha pogut alliberar-se del control de Letícia i ha vist un món nou de receptes per sucar-hi pa. Literalment: molta salsa, formatge fos, coses i més coses al plat. Festival. Letícia amb mal de panxa, clar.
Un dels comptes més ben connectats amb el que passa a l'interior dels murs de l'escola britànica informa de la proesa aconseguida per la Borbó el passat diumenge 17 de març. Com si volgués contraprogramar l'arròs fastigós del ranxo d'Elionor amb Felip, ella es va posar el davantal i va preparar un seguit de plats en un concurs intern de l'UWC. Tan bona fortuna va tenir que el seu equip, compost per 9 membres més de la seva residència, va resultar el guanyador del certamen. "Deleitaron a los jueces", n'informen. Bravo. Ara queda per saber una cosa: què van presentar els competidors, perquè si el menú de Sofia era el millor, doncs...
Resulta certament complicat identificar productes i tècniques de cocció al material aportat per a l'anàlisi. Podem estar tots d'acord, però, en la denominació de potinga. Barreges de tota mena i condició, colors sense sentit, textures poc atractives, sensació de campi qui pugui als fogons. Hi ha un plat de raviolis, presumptament, que ja ha provocat una protesta diplomàtica del govern italià. Després una mena de pancakes amb hummus, o el que sigui, capaç de provocar gastritis sense acostar-lo als llavis. També un projecte d'amanida o de verdures al forn que ha acabat cobert de formatge filat, com per dissimular. Doncs bé, tot aquest desgavell va tenir la consideració unànime del jurat, medalla d'or. I després diuen que no hi ha privilegis. En fi. La bona notícia? Que només pot millorar. Així i tot, és més divertit que dinar a Zarzuela. Això sense discussió.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!