És més que conegut que aquest estiu ha estat un dels estius més complicats en els últims anys per a la Reina Sofia. I és que, més enllà de totes les complicacions a nivell familiar que hi ha hagut durant la seva estada a Palma de Mallorca, l'estat de salut de la seva germana la princesa Irene de Grecia ha empitjorat de forma notable, fins al punt que no són precisament pocs els que apunten que la mateixa Sofia ja li hauria fet arribar als seus amics més propers i als seus fills que el desenllaç fatal podria produir-se més aviat que tard.

Segurament el fet que tingui ja 85 anys i que estigui comprovant com la salut de la seva germana, un dels seus pilars al llarg dels últims anys, està empitjorant a passos gegantescos és el que ha provocat que la Reina Sofia hagi pres una decisió que molts entenen.

Aquesta decisió no és cap altra que la d'anar repartint a poc a poc i en vida la immensa majoria de joies que ha acumulat durant les últimes dècades, una bona part del seu testament al marge de la resta de béns que pugui deixar una vegada mori.

La reina Sofia mou fitxa

Com no podia ser de cap altra forma, i més tenint en compte que al marge dels problemes que hagin tingut entre ells la Reina Sofia continua creient que el millor és ser igual de justa amb els seus tres fills, Felip, Cristina i Elena, expliquen que el més probable és que el repartiment de les joies vagi directament als seus tres fills i que després siguin ells els que decideixin com repartir-les amb els seus respectius fills i filles.

Regna Sofía EFE
Regna Sofía EFE

D'aquesta forma, al contrari del que molts esperaven, ni la infanta Sofia ni la princesa Elionor ni cap dels altres nets i netes de la Reina Sofia no es faran directament amb alguna de les joies de la seva àvia, sinó que primer hauran de passar per les mans dels seus pares i que aquests decideixin.

Un dels experts en el tema, David Rato, assegura en esdiario que la mare de Felip VI "Té una de les millors col·leccions de joies 'royals' de la seva generació. És bastant completa i variada, i encara que predominen les peces realitzades en les dècades dels 60 i 70, aquestes coexisteixen amb antigues joies de la família".

Un Rato que assegura a més que "Les peces històriques i de més pes institucional i cerimonial quedaran per al rei, igual com va fer la seva mare. Però considerant l'extensió del joier de la reina, no faltaran joies per a les seves filles, com el joc de Bulgari que va lluir en el casament de la Infanta Cristina."