La premsa internacional ha descobert un filó amb el rei Joan Carles. Qualsevol periodista estranger fent un article del monarca tindrà repercussió, per incompareixença de la premsa espanyola. Tret de comptadíssimes excepcions (Peñafiel, Eyre, En Blau), poca premsa s'atreveix contra la Corona. Cal repassar qualsevol reportatge internacional: a Suïssa expliquen el sumari judicial per corrupció contra l'emèrit i a Portugal repassen les seves amants. Ha estat en el dominical del diari Expresso:

E de Expresso

El reportatge és una successió de llocs comuns que repassen per què Felip "s'ha vist obligat a repudiar en públic el seu pare" sense entrar en el petit detall que l'actual rei va amagar la corrupció durant un any i és l'hereu de la fortuna de diner negre. A Portugal assumeixen el mandat espanyol: contra Joan Carles sí, contra Felip ni una paraula. Publica la revista "Sexe i diners. Aquestes sembla que van ser les dues motivacions del rei els últims anys del seu regnat. 65 milions a Corinna pels serveis prestats rebuts a un banc de les Bahames per pagar la mansió de Londres on resideix".

E de Expresso

El reportatge llegit en portuguès té gràcia, com les disculpes mítiques de Joan Carles sortint coix de l'hospital després de caçar elefants: "Lamento muito. Equivocai-me e nao voltará a acontecer". Però el periodista pregunta a les persones que sap que defensaran la Corona. Francesc de Carreras: "Joan Carles és un rei astut, intuïtiu, valent i popular".  El, catedràtic de Dret constitucional hauria d'explicar per què la Constitució regala impunitat al rei per evasió fiscal i blanqueig de capitals.

E de Expresso

GTRES

El millor és el repàs fotogràfic a les amants i una sobresurt sobre les altres: Corinna, Bárbara Rey, Marta Gayà i Paloma San Basilio. Als 69 anys la cantant s'afegeix a la llarga llista que també inclou, segons premsa alemanya, Sara Montiel i Pilar Eyre. I les que falten per sortir.