Juan Carlos va estar present en el casament del príncep Hussein a Jordània. Letizia i Felipe tenien clara la seva assistència ja que li uneix una bona relació amb ells, per aquesta raó van declinar la invitació. La intenció de la reina és que no aparegui cap fotografia pública d'una trobada amb l'exmonarca. Van enviar al seu lloc, com a representació de la corona, la reina Sofia. En les imatges que van arribar als mitjans de comunicació es va poder veure que no existia cap tipus de relació entre ells, ni tan sols cordial. A l'emèrita li importa poc qui encara és el seu marit a efectes legals ja que no estan divorciats. No el va ajudar amb els seus notables problemes de mobilitat. L'emèrit ja utilitza la cadira de rodes per a llargs camins, una cosa a què renunciava en el passat ja que el feia vell. Ara sap que és necessària.

L'emèrit ha empitjorat en els últims anys, el seu problema més gran són els seus dolors de maluc i la seva gairebé nul·la mobilitat. Ha estat operat en diverses ocasions i amb la seva avançada edat el seu estat de salut ha empitjorat. És més a prop dels 90 que dels 80 i Felipe comença a preocupar-se pel seu pare, una cosa que no ha fet públicament en els últims anys.

Juan Carlos i Sofía casament Jordània efe

Letizia va aconseguir apartar a Juan Carlos quan els va esquitxar el cas Noós amb tal de salvar la corona. Tota la família reial va ser esborrada de cop. Casa Reial es va configurar només pels actuals reis i les seves dues filles, amb Sofia com a emèrita. Són els únics tres membres de la família que figuren en els Pressupostos Generals de l'Estat, les adolescents es conformen amb la mensualitat dels seus pares.

El 2014 van obligar a Joan Carles a abdicar, tota una humiliació pública, però quan les polèmiques van continuar, fins i tot gairebé és jutjat, li van exiliar a Abu Dhabi, on viu en l'actualitat. I on almenys pensa passar més de 186 dies a l'any perquè el sistema fiscal dels Emirats Àrabs el beneficia. Tanmateix, la seva idea a llarg termini és instal·lar-se de nou a Espanya.

Joan Carles, cada vegada més a prop de quedar-se a Espanya

Joan Carles I ha parlat amb Felipe en diverses ocasions per demanar-li la seva tornada al seu país. Tots estan exercint pressió sobre el rei perquè veuen inaudit que pugui morir fora d'Espanya. No presenta cap problema de salut, però la seva avançada edat fa preveure que no li quedin molts anys de vida. Seria un deshonor per a la monarquia espanyola deixar morir l'emèrit lluny de la seva família.

Juan Carlos cadira de rodes
Juan Carlos cadira de rodes

Les infantes Elena i Cristina fan pressió perquè el seu pare torni, de fet, la més gran s'ha ofert per quedar-se'l a casa seva, ja que sembla impossible que trepitgi de nou Zarzuela. Felipe té clar que Juan Carlos ha de tornar i és una cosa que ja negocia amb els partit polítics de cara a les pròximes eleccions. Tot sembla indicar que Fijóo s'alçarà amb el poder juntament amb una coalició amb Vox, partits que veuen amb bons ulls la presència del marit de Sofia. Si l'emèrit torna a Espanya, Letizia marxa, ja l'hi ha deixat ben clar a Felipe.