No és la primera vegada que els Borbons es queden amb les ganes en un restaurant en els darrers mesos. Fa poc, el passat mes de juny, en una reunió familiar, molts dels membres de la família, com la reina Sofia i les seves filles, les infantes Elena i Cristina, van voler anar a dinar, però la cosa va desembocar en un fracàs organitzatiu i de previsió, "los planes no salieron como pensaban". Què va passar? Que van quedar tots a la Glorieta Pepe Domingo Castaño, prop de Zarzuela, per anar a un restaurant discret, a El Pardo, un establiment que li encanta a la reina Sofia... "pero resultó que estaba cerrado". Tancat i barrat, als morros dels Borbons. Tots allà, com estaquirots, amb cara de "¿Y ahora qué hacemos?". Van haver d'anar a "otro restaurante cercano, de aires japoneses, aunque no tan apreciado porque suele ser habitual entre los famosos capitalinos". Ara, qui ha anat a dinar ha estat el rei Joan Carles, aprofitant una nova visita a Espanya.

DL u564454 020
Joan Carles GTRES

Se les prometia molt felices l'emèrit, molt hihihaha. I el cas és que li van donar de dinar, però no el que ell hauria volgut. Ni privilegis ni conyes en vinagre, el Borbó es va quedar amb un pam de nas quan ha fet una escapadeta a la serra madrilenya, concretament, a un restaurant d'El Escorial. Després d'aterrar a Espanya i de dormir a l'hotel Four Seasons perquè a Zarzuela no és benvingut, o d'assistir a sengles funerals, els del seu nebot Juan Gómez-Acebo i el d'Alejandro Fernández de Araoz y Marañón, exgovernador del Banc d'Espanya, Joan Carles va decidir anar dimarts amb un grup d'amics al restaurant 'Charolés', al carrer Floridablanca d'El Escorial, un establiment molt conegut a la zona per tenir un plat estrella del que tothom parla, el cocido.

char
 

Manuel Míguez, propietari d'aquest local del 1977, exultant: “Buenos días, ayer ha vuelto don Juan Carlos a comer a Charolés. Como siempre un gran señor”. Un gran señor que es va quedar amb un pam de nas i es va quedar amb les ganes de menjar el plat estrella, un cocido que va obtenir el reconeixement d'El mejor cocido del mundo'. Per què? Perquè el restaurant només el serveix els dilluns, els dimecres i els divendres, i el dia que Joan Carles va triar per anar era un dimarts. Ni Borbó ni res, no hi va haver privilegis ni excepcions i el monarca, per molt emèrit que sigui, es va haver de conformar en demanar un altre plat de la carta, tot i que la seva intenció era anar pel seu famós i exquisit plat estrella.

DL u564454 018
Joan Carles GTRES

'El Charolés' és un restaurant emblemàtic al qual hi ha anat Joan Carles en més d'una ocasió, així com també d'altres royals, el seu fill Felip (fa temps que no hi va), la infanta Cristina, la infanta Pilar, la infanta Margarita, Juan de Borbón i la creme de la creme de la política dretanosa de Madrid al qual li té tanta simpatia Joan Carles: Esperanza Aguirre, José María Aznar, Ana Botella, José Bono, Mariano Rajoy, Manuel Fraga i un llarg etcètera. Del món literari i de la comunicació, i de la faràndula,  també s'ha vist per allà a Camilo José Cela, Luis del Olmo, José María García, Jesús Hermida, Carlos Herrera, Iker Jiménez, Mario Vargas Llosa, Penélope Cruz, Sergio Dalma, Plácido Domingo, Lola Flores, Sara Montiel, Alaska y Mario Vaquerizo, Emilio Butragueño, María Teresa Campos, Terelu Campos, Carlos Sobera o El Gran Wyoming.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!