Espanya assisteix perplexa a una crisi sanitària i de convivència mai vista i el cap de l'Estat no ha obert la boca. Només ha aprofitat per colar un comunicat expulsant el seu pare de la Família Reial i assumint que és un corrupte, però diumenge de nit amb tothom confinat. Joan Carles ja ha fet saber "No me arrepiento. Eran prácticas habituales". El diari de paper més llegit a Espanya, El País, li dedica al cas Joan Carles el seu editorial i salva Felip. Però amb un matís molt important.
Escriu l'editorialista: "La gravedad de unos hechos presuntos sobre los que ya trabaja la justicia no puede ser minimizada con la excusa de proteger el sistema constitucional de 1978". El País ataca la cobdícia, l'afany per acumular milions opacs sense declarar a Hisenda de Joan Carles: "El respeto y el prestigio que supo ganarse entre los ciudadanos y los Gobiernos de todo signo deberían haber sido suficiente recompensa". Joan Carles no volia copets a l'esquena. Volia cash.
Bofetada a Joan Carles i advertència a Felip: "Ningún sistema político está en condiciones de garantizar que los más altos dignatarios tengan un comportamiento ejemplar, y no por ello son sistemas deficientes. Lo serán si, llegado el caso, no tienen respuesta, y la Constitución de 1978 sí la tiene". El diari envia al lector a llegir-se la Constitució que diu que en cas que el cap de l'Estat, Felip VI, fos còmplice dels delictes del pare, el Congrés dels Diputats el pot inhabilitar. Article 59.
El final de la història és de revista del cor. Segons la Constitució, si el Congreso obliga Felip a plegar, mentre Elionor sigui menor d'edat el cap de l'Estat seria una regent: la mare de la princesa. El diari recorda que el text constitucional ho té clar: els polítics poden fer plegar Felip i durant quatre anys (Elionor en té 14) la cap de l'Estat serà Letícia.