L'any passat, per Setmana Santa, el rei Joan Carles va viatjar a l'Aràbia Saudita. Aquest 2019, però, els seus metges de capçalera li han recomanat que passi les vacances allunyat tant com pugui del sol. L'acaben d'operar d'un carcinoma basocel·lular a la cara. La ferida encara és present i el postoperatori indica prudència, si és que 'prudència' i Joan Carles són dos termes que poden anar en la mateixa frase.
On ha estat recuperant-se el pare de Felip aquests dies? A Galícia. En principi, la intervenció que li han fet al borbònic rostre implica frenar la lesió cutània i fer una sèrie de revisions periòdiques que haurà d'anar combinant amb la seva vida quotidiana. Però no hi ha taca que faci que JC renunciï a un tiberi o a una cata de vins de primer nivell. Després d'anar a Sanxenxo per participar en una regata, ha assistit a la inauguració de les noves instal·lacions d'uns cellers, Granbazán, a Vilanova de Arousa, Pontevedra. El mateix celler ha penjat a les xarxes socials diferents imatges de l'emèrit gaudint dels productes, disfrutant de la teca i la beguda de la zona i degustant la gastronomia local mentre encara se li veu la taca de la cara.
D'esports, amb texans, camisa blanca i una armilla sense mànigues, Joan Carles no es va estar de tastar els brous de la zona i la prudència i descans els va ajornar per quan no tingués al seu davant unes ampolles de vi i uns productes impossibles de renunciar-hi.
Entre albariño i albariño, el marit de Sofia es va posar les botes tastant ampolles que depenent de la collita, costen entre els 100 i els 120 euros l'ampolla, ben maridats amb marisc i carn de primer nivell.