Si recentment es van complir 20 anys des que Felip VI i Letícia es van casar, el proper 2 de juny es complirà una dècada des que van assumir el rol de reis. És a dir, es compleixen 10 anys des que Joan Carles I va abdicar. Un moment de què ha parlat Pilar Eyre al seu canal de YouTube, revelant el preocupant motiu i una escena lamentable de l'emèrit que va significar el principi del final del seu regnat.
L'experta en la casa reial comença apuntant que "Joan Carles I portava uns anys d'actuacions erràtiques, portava 10 anys de relació amb Corinna, la tenia com a segona esposa als països àrabs, on anava amb certa freqüència". Una Corinna a la qual assegura que és l'única dona que ha estimat de veritat", mentre es refereix al silenci i a la censura que hi va haver en la premsa sobre aquest assumpte, mentre els mitjans corrien cortines de fum com el cas Nóos o la presumpta anorèxia de la reina Letícia.
L'incident de Botswana va accelerar el deteriorament de Joan Carles I, tant físic com mental
Després d'aquesta introducció, Eyre fa referència als problemes de salut que va començar a tenir després de l'episodi de Botswana, i assenyala la seva ruptura de maluc com l'inici del seu declivi físic. Una cosa que també va influir en el seu caràcter i el seu estat d'ànim. Concretament, la periodista recorda una escena en la qual es va enfrontar a la premsa, "exaltat", acusant els periodistes que volien matar-lo. "No ho aconseguireu", etzibava l'ara emèrit.
Alhora, parlava malament a Sofia i "la seva actitud era totalment desmesurada, es creia impune, que estava per damunt de tot i que ningú no gosaria mai revelar les veritables raons de per què estava malament". "Fins al punt que es va plantejar divorciar-se de la reina Sofia i de casar-se amb Corinna. Va arribar a comentar-ho al president del Govern, llavors Mariano Rajoy", que li va indicar que no era el moment de fer-ho a causa de la situació econòmica i social d'Espanya. El mateix consell li van donar els seus fills, Elena, Cristina i Felipe. "Era vivint un moment mental una mica distorsionat", insisteix Eyre.
Espectacle esperpèntic en la Pasqua Militar
Arribats a aquest punt, la periodista se centra en l'ocorregut en la Pasqua Militar celebrada el gener de 2014. "L'aspecte del rei va ser nefast, flácido, mal color, es movia d'una forma matussera, va arribar amb prou feines al faristol i va ser el discurs més patètic que hem vist els espanyols. Es va equivocar amb els papers, tartamudejava, no entenia el que estava llegint, es notava que realment estava patint i desitjant que allò arribés al seu final. El final va ser un desastre, li tremolaven les mans... Tothom es va quedar estupefacte", recorda l'experta. "El primer vídeo que hi va haver de l'escena mostrava les cares de la gent i tothom estava amb una expressió d'angoixa preguntant-se si arribarà al final, si caurà... En aquell moment tots ens vam adonar que el rei no podia continuar sent rei. I també Felip, que va proposar de posar en marxa el tema de l'abdicació i la successió," assenyala Eyre, que a continuació explica el motiu que el rei estigués tan malament.
Segons Eyre, Joan Carles havia estat a Londres amb Corinna amb la seva família, el fill de Corinna, l'exmarit de Corinna, i un grup d'amics. Tenia pensat tornar diumenge a la tarda, però hi havia boira i va haver d'esperar-se perquè l'avió no podia sortir. Al final es va enlairar les 4 del matí, la qual cosa significa que va arribar a la Pasqua Militar (que era dilluns) sense aclucar els ulls," revela Pilar. I no només això: "En aquells dies havia estat bevent molt, menjant molt, portant una vida molt alterada i, realment, no estava en condicions". A partir d'allà, el procés d'abdicació ja no va tenir fre.