Joan Carles I viu una de les seves èpoques més fosques. Després de creure's immune ha acabat els seus dies exiliat. Tota una humiliació a la seva imatge. L'emèrit ha comès molts errors al llarg del seu regnat. Acusat de frau fiscal, caça il·legal i amb centenars de polèmiques que envolten els seus amants. Felip VI el va obligar a marxar d'Espanya. Ja porta més de dos anys en els Emirats Àrabs i només somia tornar a Espanya, encara que té clar que és improbable que succeeixi. El final dels seus dies és a Abu Dhabi. El desterrament d'un rei.
Tot el que sabem sobre Joan Carles I i la resta de membres de Casa Reial és gràcies als periodistes experts en l'àmbit, com Pilar Eyre. La cronista ha narrat centenars d'anècdotes al llarg de la seva carrera. De tota manera són simples rumors o enraonies de l'entorn més proper a la reialesa, ja que Zarzuela mai no es pronuncia davant de res, ni confirma ni desmenteix.
Pilar Eyre va ser l'última convidada del programa 'La Fàbrica de Gabriel Rufián', presentat pel polític. Lògicament, era evident que un dels temes a tractar estaria relacionat amb Joan Carles I. La cronista va compartir alguns secrets de l'emèrit amb la política. Per exemple, li va revelar al portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats el malnom que el llavors rei li va posar a l'exministre d'Afers Exteriors del PP, José Manuel García-Margallo.
Així anomenava Joan Carles a José Manuel García-Margallo
"Margallo, que està tot el dia anant a les televisions, defensant el Rei, defensant el Rei. Saps com l'anomena? Mira, això és una exclusiva. El papagallo", va revelar la també escriptora.
En aquell moment, Rufián va aprofitar per comentar que Joan Carles feia pinta de "tenir l'ullal afilat" amb els malnoms. La periodista va confirmar que "no és gens ximple" i ho va justificar al·legant que "va estar gronxant-se entre els dos vells, com els anomenava, entre Franco i el Senyor Juan, durant 40 anys." És més, "va tenir com a mentor polític a un estrateg com Franco. Ell ha après un munt. Calla com a ningú. Va aprendre a callar, a conquerir a Franco per davant del seu cosí," va insistir.
Al terreny polític, Pilar Eyre defineix Juan Carlos com "un estrateg polític increïblement astut. Ell sempre diu. Jo d'aquí, poc (en referència al cap), però d'aquí, molt (amb referència al nas). Ell té molt olfacte".