Hi va haver uns anys en què Joan Carles I era una de les persones més admirades de la corona per la ciutadania, però a poc a poc aquesta imatge irreprotxable va anar caient fins a ser al contrari. L'emèrit s'ha convertit en una de les persones més repudiades per una gran part de la població, i això va fer també que les persones desconfiessin de la corona. Felipe i Letizia es van veure en l'obligació d'apartar-se del cognom Borbó i de l'emèrit. Per aquesta raó, el 2014 el van obligar a abdicar, i el 2020 encara va viure una humiliació pública més forta que mai no perdonarà, l'exili. El van obligar a marxar d'Espanya per sempre i a instal·lar-se en els Emirats Àrabs, a milers de quilòmetres del seu país, allunyat de la seva família i amics. Un deshonor per a un monarca. Va marxar per la porta del darrere. D'això han passat ja quatre anys i continua tenint malsons gairebé totes les nits, és un somni molt recurrent.

Però no és l'única preocupació de l'exmonarca. També té molta por pel final dels seus dies. Sap que ja té 86 anys d'edat i no li queda gaire camí. Seria un altre deshonor per a ell morir fora d'Espanya, que el seu cos sigui repatriat. Li agradaria tenir un funeral d'Estat com el de la reina Isabel II, i no com el de Constantino de Grècia, en la intimitat, i és que el germà de la reina Sofia també va acabar els seus dies en l'exili a Londres.

Joan Carles I
Joan Carles I

El marit de la reina Sofia està molt preocupat amb el dia de la seva mort i el que succeirà després, és una cosa que l'atemoreix. Concretament "pel que passarà quan mori, més encara si això succeeix trobant-se encara anés d'Espanya". Així ho apunten des de 'Monarquia Confidencial' on, fonts properes al rei Joan Carles, revelen la inquietud que pateix l'Emérito i "el seu temor de morir fora d'Espanya".

Juan Carlos està molt preocupat pel dia de la seva mort

Segons es comenta, durant el seu regnat, el senyor Juan Carlos evitava parlar sobre el final de la seva vida, i especialment sobre el lloc on seria enterrat. Tanmateix, ara aquest tema ha començat a generar gran expectació. Segons revelen, "ha començat a obsessionar-se amb la manera en què s'organitzarà tot quan mori", una preocupació que fins i tot ha afectat el seu estat d'ànim, mostrant-se en ocasions abatut davant d'aquestes incerteses.

Persones properes al rei Joan Carles han indicat que aquesta inquietud va sorgir amb més intensitat després d'assistir als funerals de la reina Isabel II d'Anglaterra, fets a Westminster.

Joan Carles I
Joan Carles I

A Juan Carlos li encantaria que el seu funeral tingués un desplegament similar al de la reina Isabel II, i no al de Constantino de Grècia, que seria el més semblant a què li correspondria en la seva situació actual d'exili, sense els honors propis d'un monarca.

Juan Carlos desitja un funeral d'Estat, com el del seu avi Alfons XIII. Imagina un comiat al qual assisteixin caps d'Estat i de Govern, així com representants de totes les cases reials, amb una desfilada en el seu honor pels carrers de Madrid i una missa al Monestir de l'Escorial. Sobre aquest tema, Felip VI i ell ja han arribat a un acord.

L'emèrit sap que ja no és tan estimat a Espanya i té por de moure's pel seu país amb total normalitat. "Es despertava en mig de la nit banyat en suor" en imaginar-se que "aniria a menjar a un restaurant i li tirarien un tomatazo".