Joan Carles I ja no té barreres per tornar a Espanya, encara que ara per ara no s'espera que s'instal·li de nou al país. Continua en el seu exili a Abu Dhabi, una cosa que el beneficia pel seu sistema fiscal. L'emèrit dona la culpa de tots els seus mals a Letizia. No pesa cap càrrec sobre ell, però els rumors sobre les seves fiances creixen. Quan era rei el pare de Felipe tenia molts contactes, era una persona poderosa i podia fer el que volgués al marge de la llei.
En el dia d'avui la seva irreprotxable imatge de rei és totalment inexistent. Ha marxat per la porta del darrere. La gran humiliació de Juan Carlos. L'emèrit només torna a Espanya per visites de lleure, com quan va visitar fa unes setmanes Galícia per les regates de Sanxenxo. També va aprofitar el seu viatge per fer algunes gestions.
Sempre que passa uns dies a Espanya, Juan Carlos omple el seu jet privat de caixes de marisc gallec. Ho fa per complimentar els xeics de l'Aràbia Saudita. Com el menjar mediterrani cap i és el que més enyora l'exmonarca. Ha estat Alessandro Lequio, que sempre ha defensat la figura de l'emèrit l'encarregat de revelar aquesta informació. Té contacte directe amb ell. "Em comunico amb ell habitualment, però no parlem de coses transcendentals", ha dit.
Joan Carles marxa d'Espanya amb un carregament de caixes de marisc
A l'avió a Juan Carlos l'acompanyen 14 tripulants. El vol té un cost de 97.000 euros. Anar i tornar i mantenir l'aeronau li hauria costat uns 198.000 euros. Són els seus amics amfitrions en Emirats Àrabs que posen a la seva disposició el jet privat. Per això els vol premiar amb marisc. Un carregament de caixes. El rei Joan Carles, per a ells, és com un germà i els germans els donen totes les atencions. Per als musulmans la cura dels convidats és una obligació religiosa i això és el que fan (amb Juan Carlos). Són mentalitats molt diferents a les nostres..." L'italià, llavors, ha fet lliscar: "El que m'expliquen és que l'avió portava una sobrecàrrega de marisc amb què pensa complimentar els seus amics àrabs".