El passat 11 de gener, la princesa Elionor va iniciar una travessia a bord del Juan Sebastián Elcano, seguint els passos del seu pare, Felip VI, i el seu avi, Joan Carles I. Tanmateix, les experiències d'aquest últim al vaixell escola van més enllà de la formació militar i maniobres marítimes. Segons diverses fonts, l'estada del llavors príncep va estar marcada per la seva coneguda afició per les dones, incloent-hi visites de senyoretes de pagament.

Durant la travessia el 1958, Joan Carles I va aprofitar els privilegis que li atorgava la seva posició com a futur rei d'Espanya. Sota la protecció del seu títol, i amb la complicitat d'un entorn que mirava cap a un altre costat, el jove príncep gaudia d'una vida de luxe i llibertinatge. Les visites de dones a bord es realitzaven amb discreció, sovint a la cabina del comandant, un espai reservat que assegurava que ningú no fos testimoni d'aquestes escapades nocturnes.

Felipe i Juan Carlos|Joan Carles formacion militar RTVE.es
Felip i Joan Carles formació militar / RTVE.es

Joan Carles I no es va guardar res quan va estar al Juan Sebastián Elcano

Aquestes històries no són simples rumors. El coronel Amadeo Martínez Inglés, un dels cronistes més crítics de la monarquia, assegura que la llista d'amants de Joan Carles I supera els 5.000 noms, moltes d'elles de pagament.

La convivència a bord i la jerarquia militar no van semblar ser un obstacle perquè el príncep mantingués aquestes activitats, ajudat per l'opacitat de l'època. Qualsevol rumor sobre aquestes conductes era ràpidament apaivagat per protegir la imatge del futur monarca.

Juan Carlos|Joan Carles en el Juan Sebastián de Elcano
Joan Carles al Juan Sebastián Elcano

Joan Carles I i el seu pare s'ho van passar d'allò més bé a Nova York

Aquesta inclinació per les dones no es limitava mentre passava al vaixell. Cada vegada que el Juan Sebastián Elcano arribava a port, el príncep trobava la manera de buscar noves aventures amoroses, sovint amb dones que coneixia a terra ferma i que, com la majoria dels seus amants, eren de pagament.

El recorregut del vaixell, que incloïa destinacions com Salvador de Bahía, Montevideo i Nova York, es convertia en un aparador d'oportunitats per al príncep. Segons la periodista Pilar Eyre, en la parada a Nova York, Joan de Borbó, pare de Joan Carles, ho estava esperant. En aquesta ocasió, no només van compartir temps com a família, sinó que també "van fer coses" junts, una afirmació que apunta que ambdós compartien certes inclinacions i costums.

Aquests episodis reforcen una imatge de Joan Carles I com un home que va viure sota les seves pròpies regles, gaudint d'una vida d'excessos i privilegis. Encara que oficialment es tractava d'una etapa de formació militar, per al futur rei també va ser una oportunitat per donar curs als seus plaers personals.