Victoria López-Quesada, filla de Pedro López-Quesada i Cristina de Borbón-Dos Sicilias, i Enrique Moreno de la Cova, fill d'Enrique Moreno de la Cova Maestre i la pintora Cristina Ybarra i Sainz de la Maza, han contret matrimoni aquest cap de setmana. S'han casat a la finca Soto Mozanaque, propietat d'Ioannes Osorio, ubicada a la localitat d'Algente, a uns 20 minuts del centre de la capital.
L'esdeveniment va començar aquest dissabte cap a les 17. A aquella hora van començar a arribar els convidats als seus cotxes privats o en autocars, enmig de controls exhaustius per garantir la seguretat de tots els convidats.
Entre els convidats il·lustres es trobaven Pedro López-Quesada, el germà petit de la núvia i company de la princesa Elionor a l'Escola Naval de Marin; Carlos Fitz-James i la seva dona, Belén Corsini, comtes d'Osorno; el seu germà, Fernando Fitz-James, duc d'Huéscar; Lluïa Martín Alcalde, germana i sòcia de la dissenyadora nupcial Inés Martín Alcalde, i el seu marit, Santiago Benjumea; Carla Royo-Villanova i el seu marit, el príncep Kubrat de Bulgaria; o Íñigo Moreno de Arteaga i Teresa de Borbón-Dos Sicilias, avis de Teresa Urquijo, entre d'altres.
Tensió entre Juan Urdangarin i Felip VI en el casament de Victoria López-Quesada i Enrique Moreno de la Cova
Tampoc no van faltar a la cita alguns membres de la família reial. El rei Felip VI va arribar amb cotxe acompanyat de la infanta Cristina. Mentre que la infanta Elena també va anar a l'esdeveniment. Ho va fer en companyia de la seva filla, Victoria Federica, que és amiga propera a la núvia.
També van ser dos fills de la família Urdangarin. Irene i Juan també van estar en l'enllaç. Un Juan que no va intercanviar ni una sola paraula amb el seu oncle Felip VI, a qui continua guardant un enorme rancor.
La relació entre Juan i Felip es va deteriorar dràsticament després del cas Nóos, un escàndol que va sacsejar a la família reial i va portar al pare de Juan, Iñaki Urdangarin, a la presó. El distanciament de la infanta Cristina de la vida pública, promogut per Felip VI per protegir la imatge de la corona, va ser vist per Juan com una traïció imperdonable. La gota que va curullar el vas va ser la decisió de Felip de retirar a la seva germana el títol de duquessa de Palma, un gest que, encara que necessari des del punt de vista institucional, va ser percebut per la família Urdangarin com un cop baix.
Juan Urdangarin no perdona Felip VI
Cristina, que sempre havia comptat amb un estret vincle amb la corona, va viure aquest moment com una humiliació pública, una ferida que no ha cicatritzat i que ha afectat profundament els seus fills. Juan, en particular, es va erigir en defensor de la seva mare, enfrontant-se tant al seu avi, el rei emèrit Joan Carles I, com al seu oncle, qui culpa d'haver permès que la seva mare i el seu pare es convertissin en els bocs expiatoris d'un escàndol que esquitxava a més membres de la família reial.
L'empresonament d'Iñaki Urdangarin va ser el clímax d'aquesta crisi familiar. Juan, que sempre ha mantingut un perfil discret, no va poder contenir la seva frustració i va arribar a confrontar directament a Felip VI, acusant-lo d'haver contribuït al destí del seu pare. Segons Juan, el seu pare va ser utilitzat com a cap de turc per preservar la integritat de la institució monàrquica, una càrrega que continua pesant sobre les espatlles del jove Urdangarin.
El dolor de Juan no es limita a l'esfera familiar. Durant els anys més difícils del cas Nóos, el jove va patir episodis d'assetjament escolar i burles al carrer, on era constantment assenyalat per la situació del seu pare. Per a ell, Felip VI és el principal responsable d'aquest sofriment, ja que considera que el rei, en no haver protegit el seu pare, va permetre que la família Urdangarin es convertís en el blanc de les crítiques públiques. Aquest ressentiment va quedar patent en la recent trobada en Soto Mozanaque, on Juan i Felip no van creuar ni una sola paraula.