El futur de la monarquia britànica es troba en un moment d'incertesa amb el recent diagnòstic de càncer de Kate Middleton i el deteriorament de la salut del rei Carles III. Davant d'aquesta situació, han desencadenat una sèrie de preparatius i discussions sobre els possibles escenaris que podrien sorgir en el futur proper. Tanmateix, aquests moviments estratègics han desencadenat una nova preocupació per a la princesa de Gal·les que ha agreujat el seu quadre mèdic: l'ansietat.
Segons informacions provinents de fonts properes a la reialesa britànica, tant el príncep Guillem com Kate Middleton experimenten una "intensa ansietat" en contemplar l'eventualitat d'assumir un paper més prominent en la monarquia, ara liderada per Carles III. Des que va anunciar públicament el seu diagnòstic de càncer al febrer, el monarca de 75 anys ha hagut de reduir considerablement la seva agenda real i ha pres menys compromisos públics, el que ha portat a una redistribució de responsabilitats entre els seus familiars i ha generat especulacions sobre la seva eventual successió al tron.
El pes de la Corona i l'ansietat que l'acompanya
Al mes següent, Kate Middleton va anunciar que també estava lluitant contra el càncer, mentre que el monarca continuava rebent tractament amb efectes positius i encoratjadors, segons fonts recents del Palau de Buckingham. Tanmateix, el fet de trobar-se en el centre de les converses sobre el futur de la Corona ha tingut un impacte negatiu en la salut mental dels prínceps de Gal·les.
"La notícia del càncer de Carles III ha posat a Guillem i Kate en una aterridora proximitat a l'ascens al tron", va afirmar Tina Brown, exdirectora de 'Vanity Fair', al diari 'The Mirror'. "La perspectiva d'aquest fet, segons m'han comunicat, els hi està causant una intensa ansietat", va agregar. Per a Kate Middleton, de 42 anys, la possibilitat de convertir-se en reina al costat de Guillem agrega una càrrega addicional a la seva situació. S'espera que assumeixi un major nombre de compromisos oficials i una pressió constant sobre el seu paper en la monarquia, la qual cosa augmenta la seva ansietat davant del futur.
Problemes de salut mental en la reialesa internacional
La situació de Kate Middleton no és única al món de la reialesa. En els últims anys, diverses princeses han enfrontat problemes de salut mental. Per exemple, la princesa Charlène de Mònaco va experimentar depressió durant el seu embaràs i va estar internada en una clínica de salut mental després de gairebé perdre la vida per una greu infecció otorrinolaringològica, mentre que la princesa Mette-Marit de Noruega va lluitar contra l'ansietat relacionada amb la por de volar.
En la Família Imperial del Japó, s'han donat casos encara més pronunciats de problemes de salut mental entre les princeses. La princesa Masako va patir una greu depressió durant dècades, atribuïda a les pressions per concebre un home. D'altra banda, la princesa Mako enfronta un trastorn d'estrès posttraumàtic a causa de la intensa cobertura mediàtica de la seva relació amb un plebeu, el que la va portar a una vida més discreta a l'estranger. I per descomptat, no podem deixar de recordar a la sempre icònica princesa Diana, qui va lluitar contra trastorns alimentaris i problemes de salut mental després del seu matrimoni amb el llavors príncep Carles i la constant pressió mediàtica a què estava sotmesa.