Kate Middleton és coneguda per la seva elegància, carisma i senzillesa. Al costat de seu espòs, el príncep Guillem, forma una de les parelles més estimades de la reialesa britànica. Tanmateix, existeix un curiós detall que canvia quan travessen la frontera cap a Escòcia: els seus noms. A Anglaterra, i a la major part del món, se'ls coneix com a Prínceps de Gal·les. Però en arribar a terres escoceses, adopten els títols de Duc i Duquessa de Rothesay. A què es deu aquest canvi?

La raó es remunta a una antiga tradició que data de 1469. El primer en ser cridat i considerat duc de Rothesay va ser David Stewart, que va ser fill del rei Robert II, en 1398. Després de la seva mort, el seu germà, que es va convertir en el rei Jaume I, va rebre el títol. Des d'aquell moment, la tradició ha dictat que l'hereu al tron escocès i la seva esposa ostentin aquests títols quan es trobin en territori escocès.

Un símbol de respecte per la cultura escocesa

L'ús d'aquests títols especials no és només un tecnicisme, sinó que representa un gest de respecte per la cultura i història d'Escòcia. És una manera de reconèixer la identitat i tradicions úniques del país, i d'enfortir els llaços entre la reialesa i el poble escocès. A més del seu significat històric, els títols de Duc i Duquessa de Rothesay també serveixen com un recordatori visible de la línia de successió al tron britànic. En utilitzar aquests títols a Escòcia, es reforça la posició del príncep Guillem com a hereu al tron i futur rei.

Es pot destacar que, en un context on la identitat nacional al Regne Unit és un tema complex, l'ús d'aquests títols duals pot veure's com un símbol de la unitat del país. En reconèixer les tradicions i identitats d'Escòcia dins de l'estructura de la monarquia britànica, es contribueix a enfortir la unió entre les diferents regions del Regne Unit. En definitiva, el canvi de nom que experimenten Kate Middleton i el príncep Guillem en viatjar a Escòcia és més que un simple tecnicisme. És un reflex de la rica història, cultura i tradicions del país, un símbol de respecte per la identitat escocesa i un recordatori de la unitat del Regne Unit.

Altres títols que ostenta el príncep Guillem

Així com explica l'esmentat mitjà, més enllà del ducat de Rothesay, el príncep Guillem va assumir alguns altres títols després de l'ascensió del seu pare Carles al tron dins d'Escòcia. I és que el fill gran del rei també és considerat: comte de Carrick, baró de Renfrew, senyor de les Illes i príncep i gran majordom d'Escòcia. Segons Scotland Magazine l'hereu també ostenta un altre títol que els porta tant a ell com la seva esposa.

Quan va ser nomenat duc de Cambridge després del seu matrimoni el 2011 (conferit per la Reina Isabel II), la parella també es va convertir en comte i comtessa de Strathearn a Escòcia. El comte de Strathearn era un títol nobiliari escocès d'origen desconegut, però que es va demostrar la seva existència en un document de 1115. Així mateix, Baró de Carrickfergus és un altre títol que va tenir l'espòs de Kate Middleton en la successió; el títol és una manera de vincular a la corona britànica amb Irlanda del Nord.