La Família Reial britànica enfronta temps difícils quant a la salut es refereix, amb notícies recents que detallen problemes mèdics que afecten els seus membres prominents. Després de la intervenció del rei Carles III per problemes de pròstata i el diagnòstic de càncer de pell agressiu de Sarah Ferguson, se suma l'ingrés hospitalari de la princesa de Gal·les, Kate Middleton. La cirurgia abdominal a què es va sotmetre recentment ha generat preocupació i preguntes sobre la seva salut, en part a causa de l'hermetisme amb què la Casa Reial ha manejat aquest tema.
El Palau de Kensington ha emès dos breus comunicats sobre la salut de Kate Middleton. El primer va anunciar l'èxit de la intervenció quirúrgica i l'hospitalització de la princesa per unes dues setmanes, mentre que el segon va informar que Middleton ha rebut l'alta hospitalària i va tornar a la seva llar a Windsor, on continuarà la seva recuperació. Encara que els comunicats han proporcionat poca informació sobre la naturalesa exacta de la cirurgia i el seu estat de salut, la Família Reial assegura que la princesa s'està recuperant "adequadament".
Hiperèmesi gravídica: un desafiament en cada embaràs
Tanmateix, més enllà d'aquesta recent cirurgia, resulta interessant observar que no és la primera vegada que Kate Middleton ha hagut d'enfrontar-se a hospitalitzacions relacionades amb el seu sistema digestiu, encara que en aquesta ocasió, la raó sembla tenir un matís diferent. I és que, en cada un dels seus tres embarassos, la princesa de Gal·les es va veure obligada a acudir a urgències a causa d'un trastorn que afligeix algunes dones embarassades i que es converteix en un veritable desafiament per als qui l'experimenten: la hiperèmesi gravídica.
La hiperèmesi gravídica es manifesta com un trastorn vinculat a l'embaràs, caracteritzat per nàusees i vòmits persistents que van més enllà dels tres primers mesos de gestació, període en el qual és comú experimentar aquests símptomes. En alguns casos, les nàusees i vòmits associats són tan intensos que la futura mare pot arribar a vomitar més de 30 vegades al dia.
El risc principal rau en la deshidratació, pèrdua de pes i la cetosi, un estat metabòlic en el qual el cos utilitza els greixos com a font primària d'energia en lloc dels carbohidrats. En situacions d'hiperèmesi gravídica severa, és possible que la futura mare requereixi hospitalització per rebre tractament que inclogui la rehidratació i la nutrició adequada.
Entre hospitalitzacions i desafiaments: l'historial de salut de Kate Middleton
S'ha informat que en cada un dels seus embarassos, Kate ha requerit ingrés a les instal·lacions mèdiques del Palau i fins i tot va haver de ser hospitalitzada a la clínica King Edward VII a causa que la pèrdua de tolerància a la ingesta d'aliments la va obligar a rebre sèrum intravenós per combatre la deshidratació i mantenir l'equilibri electrolític. Aquest fet revela que la princesa pateix una forma més intensa d'aquesta malaltia, que, per ser poc comú, és relativament desconeguda i dificultava que ella pogués dur a terme les seves activitats diàries amb normalitat. Així, s'evidencia que Kate Middleton, malgrat ser una esportista destacada, no ha gaudit d'una salut infrangible i ha enfrontat problemes des d'una edat primerenca.