La Família Reial britànica enfronta moments difícils a causa de problemes de salut entre els seus membres més destacats. A més del rei Carles III, que ha estat diagnosticat amb càncer, ara se suma el diagnòstic de càncer de la princesa de Gal·les, Kate Middleton. Aquesta notícia ha generat gran preocupació i especulació, especialment atès l'hermetisme que ha mantingut la Casa Reial sobre el seu estat de salut.

Des del principi, el Palau de Kensington ha estat extremadament reservat respecte a la salut de Kate Middleton. Els comunicats oficials han estat breus i poc detallats. El primer anunci va informar sobre una cirurgia abdominal reeixida i una hospitalització d'aproximadament dues setmanes. Posteriorment, es va comunicar que Middleton havia estat donada d'alta i es trobava recuperant-se en la seva residència a Windsor. Més tard, es va saber que s'havia traslladat Sandringham juntament amb Guillem i els seus tres fills, coincidint amb la recuperació del rei Carles III al mateix lloc.

Kate Middleton s'està sotmetent a quimioteràpia preventiva

Tanmateix, aquests comunicats no van aconseguir aturar els rumors. La situació va arribar a un punt crític el passat 22 de març, quan Kate Middleton va reaparèixer públicament després de mesos d'absència per compartir una notícia que va commocionar tots: havia estat diagnosticada amb càncer. En un emotiu anunci, la princesa de Gal·les va explicar: "Al gener, em vaig sotmetre a una cirurgia abdominal important a Londres i en aquell moment es va pensar que la meva condició no era cancerosa. La cirurgia va ser un èxit. Tanmateix, les proves posteriors a l'operació van trobar que hi havia càncer. Per tant, el meu equip mèdic em va recomanar que em sotmetés a un tractament de quimioteràpia preventiva i ara em trobo en les primeres etapes d'aquest tractament".

Hiperémesis gravídica: la batalla silenciosa de la princesa de Gal·les

Ara bé, més enllà del recent diagnòstic de càncer, és important recordar que Kate ha enfrontat múltiples hospitalitzacions en el passat a causa de problemes digestius relacionats amb la hiperémesis gravídica durant els seus tres embarassos. Aquest trastorn provoca nàusees i vòmits persistents, sovint més enllà del primer trimestre de gestació. En els casos més severs, aquestes nàusees i vòmits poden ser tan debilitants que la futura mare pot experimentar més de 30 episodis de vòmits al dia.

La hiperémesis gravídica comporta seriosos riscos, com a deshidratació, pèrdua de pes i cetosi, una condició metabòlica on el cos utilitza els greixos com a font principal d'energia en lloc dels carbohidrats. Encara que és una condició poc comuna, pot ser extremadament severa i requerir hospitalització per assegurar la rehidratació i la nutrició adequada de la mare. Al llarg dels seus embarassos, l'esposa del príncep Guillem ha hagut de ser hospitalitzada en múltiples ocasions a causa de la pèrdua de tolerància als aliments i la necessitat de sèrum intravenós per combatre la deshidratació i mantenir la seva salut en equilibri.

La lluita de Kate Middleton contra la hiperémesis gravídica ha estat una batalla silenciosa, poc coneguda pel públic en general. Malgrat la seva imatge pública com una dona forta i enèrgica, la nora de Carles III ha demostrat ser vulnerable a problemes de salut que han afectat la seva capacitat per portar una vida normal. Aquesta vulnerabilitat ha estat encara més evident amb el seu recent diagnòstic de càncer, afegint-se a un historial mèdic ja complicat.