Especialment el 2024, ha estat un any ple de tensions en la família reial. Mentre encara cuegen les revelacions de Jaime del Burgo sobre infidelitats de la reina Letícia al rei Felip VI, de les quals ara es compleix un any, i sobre la qual cosa l'advocat va prometre una sèrie documental el 2025, hem vist com es confirmava la relació extramatrimonial de Joan Carles amb Bárbara Rey, com l'emèrit creava una fundació amb les seves filles per poder canalitzar la seva herència i no haver de pagar impostos a Espanya, i com augmentava la crisi entre Felip i Letícia, que ja no són capaços ni d'aparentar normalitat en públic. La tensió entre ells és evident en cada acte institucional.
Malgrat tot això, a la Zarzuela intenten fingir cordialitat. I encara que la tensió es podrà palpar en l'ambient, celebraran la nit de Nadal com si res no hagués passat. I la reina Letícia, com cada any, ja ho té tot disposat.
Letícia s'encarrega de supervisar tot el que hi haurà en el sopar de la nit de Nadal
En aquesta ocasió, els assistents confirmats al sopar seran el rei Felip VI, la princesa Elionor, la infanta Sofia, i Paloma Rocasolano, mare de Letícia, que estarà acompanyat de la seva parella, Marcus Brandler. Malgrat l'atmosfera tensa que envolta a la Casa Reial, Letícia ha pres el control absolut dels preparatius, com acostuma cada any, amb l'objectiu de garantir una vetllada a l'altura de les expectatives.
El menú de la nit de Nadal, supervisat directament per la reina, combina tradició i sofisticació. Encara que Zarzuela compta amb la col·laboració de destacats xefs i nutricionistes, Letícia sempre revisa personalment cada detall, des de la selecció dels ingredients fins a la presentació final dels plats.
Un menú de luxe per aparcar tensions
Entre les delícies que acostumen a servir-se cada any, destaquen el gall dindi farcit saltejat amb verdures, l'exquisit púding de peix i mariscos, angules, salmó fumat, pernil ibèric i foie. Per a les postres, no faltaran les fruites tropicals acompanyades de gelat de crema de cafè, una selecció de delícies de xocolata, a més dels tradicionals torrons i polvorons.
Una de les peculiaritats de Letíciaés que exigeix que tot estigui a punt abans de les 7 de la tarda. Aquest gest té un doble propòsit: d'una banda, assegura que el personal de servei pugui marxar aviat per gaudir de la vetllada amb les seves pròpies famílies; per un altre, evita que hi hagi testimonis en cas que les inevitables tensions entre els assistents es desbordin durant el sopar. La reina és coneguda per la seva precisió i planificació, i aquest esdeveniment no serà l'excepció.