Som a les portes d'altres festes nadalenques. Per a molts, és una de les èpoques més especials i boniques de l'any, sobretot a les cases amb nens. Domicilis i carrers s'omplen de llums i il·lusió, mentre que les famílies es reuneixen per compartir dinars i sopars amb magnificència. Sopa de peix, canelons, besuc o be són només alguns dels plats típics.

Unes festes que, tanmateix, no es presenten tan blanques a la família reial. Les revelacions de Jaime del Burgo han remogut les entranyes de la monarquia. Després que el rei emèrit Joan Carles I hagi estat sempre l'infidel per excel·lència durant anys, la reina Letícia li ha agafat el relleu. Presumptament, la reina va enganyar el rei Felip VI en dues ocasions, una abans de comprometre's i una altra quan ja havien nascut la princesa Elionor i la infanta Sofia. Es diu fins i tot que havien fet plans per instal·lar-se a Nova York, però la consort es va fer enrere per por de perdre la custòdia de les seves filles.

La Nit de Nadal més convulsa dels últims 20 anys

Tot i així, a la Zarzuela intenten fingir normalitat. I encara que la tensió es podrà palpar en l'ambient, celebraran la Nit de Nadal com si res no hagués passat. I Letícia, com cada any, ja ho té tot disposat.

sopa familiar sarsuela
sopa familiar sarsuela

No són unes dates fàcils per als qui segueixen una alimentació saludable com Letícia. Per a ella, és una tasca complicada seleccionar el menú d'aquestes dates. Però l'encara dona de Felip VI compta amb la inestimable ajuda d'importants xefs i nutricionistes que dissenyen el seu menú. No obstant això, a ella li agrada supervisar-ho.

La reina Letícia no vol que res surti malament. Segons va revelar el portal Vanitatis, la reina sempre obliga que el sopar estigui a punt a les 7 de la tarda. El motiu es que vol que el personal que treballa per a ells també descansi aquests dies i puguin anar-se'n a casa seva amb les seves respectives famílies. I també per a que ningú hi sigui present si les tensions es posen sobre la taula.

Letícia, tot preparat per al sopar de Nadal

I entre el que sol figurar al menú, no falta el gall dindi farcit saltejat amb verdures, el púding de peix i mariscos, angules, salmó fumat, pernil ibèric i foie. Mentre que per a les postres se sol gaudir de fruites tropicals amb gelat de crema de cafè, delícies de xocolata i dolços nadalencs, a més de polvorons i torrons.

El que no serà igual serà el que passi després del sopar. Normalment, després de les postres, es reunien al voltant de l'arbre per obrir els regals, abans que Felip se'n vagi amb la seva mare i la seva tieta Irene a la missa del gall. Aquest any, en canvi, Felip fugirà en quant acabi el sopar.